Здравейте!
Жена съм, нова съм във форума, както и съм притежател от скоро на Поло -1,4 TDI-2000г.
Днес паркирах колата си пред работата - всичко си работеше нормално. Десет часа по късно, тръгвайки си към дома, отключих колата( с централно заключване е), влезнах в нея, завъртях ключа... и нищо - нямаше даже "цък"... От всички лампи по таблото светеше само тази за акумулатора. Стартера въобще не искаше да завърти.Не бях забравила нищо включено - отбелязвам го, защото като на една жена и това ми се е случвало... :)
Бутаха ме - нищо! Дадоха ми ток - лампичките на таблото светкаха и гаснеха както си искат, нулира ми се часовника, малкия километраж показа 0, но при опит да запаля всичко гаснеше, светкаше, чуваше се някакво припукване от таблото, а стартера така и не завъртя... Откачих акумулатора за 10-ина минути, ако е от централното - да нулира и изчисти грешките в компютъра(така съм чувала, а и ми се е получавало с други автомобили)-нищо... Отново при опит да запаля на таблото светва само акумулатора и при завъртане няма никакъв ефект.
Извиках приятели - да помагат! Отново вързахме акумулаторите с кабели... Докато бяха свързани двата акумулатора, натиснахме копчето за отключване на колата( на ключа )- централното заключване не работеше, но лампата за осветление в купето СВЕТНА (до момента не се беше случвало)Да запалим колата, обаче се оказа мисия невъзможна...
Отново при първа степен на ключа всичко на таблото светкаше и гаснеше, при втора(при която колата пали) оставаше символа за акумулатор, но нямаше даже и "цък", камо ли да завърти...
Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем, или има някаква идея от какво може да се получава, моля да ми пише
... Най-малко за да знам при какъв майстор да закарам колата, така че виждайки ме че съм жена да не ме натовари с някакви измислени "проблеми"
Предварително благодаря!
Поло -1,4 TDI-2000г. проблем с токовете
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Поло -1,4 TDI-2000г. проблем с токовете
Провери си клемите на акумулатора за окисляване от вътрешната страна, където контактуват с полюсите на акумулатора. Посочените симптоми се получават точно при такъв проблем и се решават с почистване. Колкото и странно да ти прозвучи, най-лесно се почистват като се откачат и полеят обилно с вода (без да мокриш важни ел. части наоколо). Иначе за сервизи в тази насока прочети в раздел Сервизи. Който и от сервизите в началото да избереш (закачените теми горе - vaskoto1, zfa159, niksi) няма да сбъркаш. Успех.
Re: Поло -1,4 TDI-2000г. проблем с токовете
Благодаря на колегата за съвета, но проблема се реши кардинално със смяна на акумулатор
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”