Шаблон за заглавиятa на темите - пример: Polo 6N 1996 г. 1.6, АЕЕ - бензиновата помпа не работи

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
hooligans
Мнения: 18649
Регистриран на: Пет 30 мар 2007 19:22
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE
Местоположение: София

Шаблон за заглавиятa на темите - пример: Polo 6N 1996 г. 1.6, АЕЕ - бензиновата помпа не работи

Мнениеот hooligans » Пон 07 юли 2014 22:58


Всяка тема, която не отговаря на шаблона, ще бъде заключена!

Bobi_S13 написа:Модела на колата (Polo/Lupo), вид на купето (6n/6n2...за лупо не се отнася), година на производство (пр.1996г.), кубатура и букви (код) на мотор/двигател (пр. 1.6 АЕЕ) - проблем за който се пуска темата.

пример: Polo 6n 1996 г. 1.6 АЕЕ - бензиновата помпа не работи
пример: Lupo (година) (кубатура) (букви на двигател) - бензинова помпаdobrin написа:Сега едно кратко пояснение за всички, относно причината за задължително използване на тези шаблони за заглавия в Техническите раздели.

1. Информацията във форума е толкова много, че търсенето в нея е далеч по-лесно, ако основната част от същността на темата фигурира още в заглавието. Така за всеки, който има проблем, ще е много по-лесно да отсее нужните за него теми, а не да рови безкрайно в необятното пространство от теми (за Голфове например). Освен това, особено в по-натоварените раздели, броят на темите дори за един ден е голям (почти цяла страница) и е далеч по-лесно човек да се ориентира в тях при правилно написано заглавие.

2. От особено значение е заглавието да започва с името на модела (Пасат, Голф, Поло, Туарег и т.н.), след това година и двигател (ако има значение) и най-накрая проблема, за който става въпрос. Това се налага отново във връзка с оптимизиране на резултатите от търсене, при това не само с търсачката на форума, а най-вече с големите общи търсачки (чичко Гугъл например). По този начин, при търсене в тях има много по-голяма вероятност темите от нашия форум да излизат на по-предни позиции. От там повече хора ще могат да ги прочетат, което води след себе си две ползи:
- повече хора ще могат да достигнат лесно до съответна тема, съдържаща решение на техния проблем;
- повече хора, които имат решение на проблема (мнение по конкретен въпрос), могат да достигнат до съответната тема и да дадат решение, което те са намерили. По този начин, възможността да се намери решение на даден проблем се увеличава значително.

3. Имайте предвид, че тези шаблони отдавна са зададени като препоръка в раздел Добре дошли, но сега използването им става задължително.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: humanic и 13 госта