Seat Ibiza 2001 AUD - Пропадна ми прозореца

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
goforit
Автомобил:
Двигател:

Seat Ibiza 2001 AUD - Пропадна ми прозореца

Мнениеот goforit » Нед 20 юли 2014 13:26

Здравейте, темата е копирана от Сеат форума, понеже там няма отговори, дано тук някой може да помогне. Колата е Ибиза 2001 с комфорт модул.

Здравейте,напоследък нямам никакво време и за капак снощи се пребирам паркирам вдигам стъклата и в момента в който отварям моята врата - стъклото на другата се свали и няма вдигане.Пробвах с копчетата от моята страна ,после с това от другата,свалих комфорт копчетата от моята страна ,понеже мислех ,че може от там да е проблема.Пробвах с копчета от другата страна - то е силово и пак не става,дори се опитах с ключа да ги вдигна като ги задържа,но само моето действа.
Чува се релето как цъка вътре и по премигването на фаровете усещам товара .
Сега нямам време в Събота ще свалям кората,помня че имаше такава тема за корите тук,така че ще я погледна.
Дайте съвет какво да очаквам и да купувам.
Благодаря!

След ревизия на копчетата пак се случи:

Вчера вечерта пак го направи спирам на бенз да зареждам и с отварянето на вратата ми другия прозорец пада.
И като видях лошо ми стана.
След като откачих акумулатора и разтрих кабелите в маншона на моята врата си се двигна.
Но това не си е работа...не искам да го направи пак, затова ще се ровя.
Проблемите може да са 2.
1 Кабелите в маншона
2 Комфорта да се мъчи да почини.

Следват няколко въпроса тип размишления на глас Laughing
Добре де,когато отворя вратата по принцип някое реле реже тока на ел.стъклата.Примерно - гася колата вадя ключа и след това си работят прозорците около 5 мин.някъде,но отвориш ли вратата по рано от 5те мин после не може да ги вдигнеш ако си ги забравил,затова излизам и със дълго завъртане ги вдигам.
Прозореца падна и в 2та случея на съвсем леко отворена врата - дърпам ръчката тъкмо щракна че се отвори вратата и прозореца долу на пасажера.
а би трябвало вече релето да му е спряло тока.
Предполагам му пуска сигнал като за дълго сваляне от самия комфорт,защото не е да кажеш да се свали с 1см,а то си пада необезпокоявано до долу.
Нямам гараж и е мн тъпо да знам че може да стане всеки момент.
Кой е бушона на ел стъклата да го извадя временно?

Още нещо как се сваля гумения маншон във вратата и какво ме очаква като го сваля,всяка инфо ще ми е полезно.

Днес пак..
Някой ще ми обясни ли защо след като откача акумулатора се оправя?
Издърпах гумените маншони отвътре снопа е облепен с тоя изолираща лента - косматата и няма отлепяне,на външен вид няма видими проблеми.
Четох в vw форума ,че при дертове с тея кабели спира да бачка централното или прозореца спира да се вдига и пуска и след разръчкване на маншоните се оправяли временно.При мене само откачането на акумулатора решава проблема.
Понеже всеко ден вали,да не е нещо влагата да се ебава?
Може ли да е от няков реле,оринципно отворя ли вратата релето трябва да реже тока към ел. стъклата

Последна промяна от goforit на Нед 20 юли 2014 14:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Re: Seat Ibiza 2001 AUD - Пропадна ми прозореца

Мнениеот polovera_9n3 » Вто 22 юли 2014 7:18

гаранция е от снопа на шофьорската врата.... при мене на полото освен 4те копчета за стъклата има едно за блокиране - то блокира всички освен шофьорското - един път ядох чепа с това копче ама както и да е ... идеята ми е следната-преди да загасиш мотора натисни копчето за блокажа на стъклата и виж дали пак ще падне пасажерския като отвориш... ама каквото и да стане пак ти предстои разглобяване на снопа...а той ( поне на полотата и на голфовете) се откача от вратата и от купето с въртене - смисъл завърташ наляво или надясно че не помня накъде беше докато не видиш че освободи и дърпаш и така.... успех...
....махането лесно ама после като трябва да събираш пак буксата на снопа към вратата трябва да свалиш кората щото иска придържане отвътре... последно на един голф 3 не му работеха ни стъкла ни огледала- свалихме снопа- там леш.... всичко изпокъсано.... това добре ама докато го закачим пак снопа за вратата отиде 1 час качествени ядове ..... :banghead

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”