Това, което ме смущава е, че при запален двигател и колата се движи радиото дава смущения, при изгасен двигател също не се хващат перфектно станциите, но е задоволително. Особено при усилен звук на радиото ме дразни много. Плеърът е нов и доста висок клас на Сони, тонколоните са също много добри Сони Експлоуд. На CD и с флаш памет звука е "кристален". Явно проблема е в антената!
Самата антена не е оригинална, а е някаква късичка, метална, но каквато и да е според мен би трябвало да хваща много по-добре. Смятам да навия една оригинална антена ако ми услужи някой и да видя как ще работи с нея преди да разбутвам по-нататък, но имам съмнение в основата на антената и въпроса ми е точно за това.
Забелязах, че гуменото уплътнение, което трябва да бъде между антената и тавана го няма и самата антена е на 1-2 мм над тавана на колата. Навътре нямам видимост какво я дистанцира - остатък от гумата или някаква твърда част. Възможно ли е там нещо да е ръждясало и да смущава приемането и има ли смисъл да разбутвам? От къде мога да намеря тази гумичка в основата на антената, за да уплътня евнтуално след като я развия и почистя - да не вали после на главите на пътниците отзад

Прочетах и за някакви антенни усилватели - те фабрично ли са поставени на колата, къде се намират на Полото и как да проверя дали работи?