ABS проблем
- mp3sss
- Автомобил: Polo Classic 1.4
- Двигател:
ABS проблем
вчера като излезнах от работа и беше доста студено като запалих колата ми светна лампата за ABS.Днес когато карах колата по едно време угасна за известно време и после пак светна.Някакви идей ? и ако може да ме посъветвате нещо.
-
- Автомобил: polo 1.4 16V DOHC
- Двигател: AFH 99
Re: ABS проблем
Колега провери първо акумулатора и генератора преди другите приключения и на мен ми светва на всяко палене, но смятам ме ми е малък акумулатора. Преди известно време генератора се беше скапал и първо фаровете отслабнаха после чистачките и накрая ми светна абс-то като отсраних проблема не светеше вече. Щом е светнал в студа е възможно и да е слаб ток, не пречи да почнеш от там :)
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
По скоро не пречи да си пуснеш 1 диагностика! Там ще си каже най-точно, аз залагам на някой бъгав датчик
Вариантите са много, но без диагностика няма да минеш!

- mp3sss
- Автомобил: Polo Classic 1.4
- Двигател:
на скоро си взех нов акумулатор Topla похвалиха ми ги голям стартов ток лесно пали няма проблем колата попринцип стой в гараж сутрин я подгрявам,но ми прави впечетление,че когато тръгвам сутрин таблото ми свети по-слабо и изведнъж се усилва и си свети нормално чудна работа.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Както казах, без диагностика няма да минеш! Отдено ако имаш проблем с АБС не е много желателно да караш така. На старото ми поло 1ния датчик даваше накакъв бъг, при което АБС-а ми се включваше при спиране с 20км/ч и няколко пъти щях да се удара в колата пред мен, след това директно го изключих от бушона над акумулатора, защото беше опасно да карам така. БТВ така и не го оправих тоя датчик, карах си без АБС.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”