Polo 6n1 1999 AKV - проблем с задна скорост

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
niko_90
Автомобил:
Двигател:

Polo 6n1 1999 AKV - проблем с задна скорост

Мнениеот niko_90 » Вто 07 окт 2014 9:56

здравейте колеги :) след като навъртях днес с колата около 150 км без преди това да съм имал проблеми и спрях установих,че нямам задна скорост :( вместо задна ми се включва 1 скорост(при нормално движение на скоростния лост за превключване на задна),като в същото време при опит за нормално включване на скоростите 1 и 2 много трудно влизат,а с останалите нямам никакъв проблем. Някакъв идеи каква може на е причината.Благодаря :)

Последна промяна от hooligans на Нед 05 окт 2014 22:52, променено общо 1 път.
Причина: Няма нужда от VW в заглавието!

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Re: Polo 6n1 1999 AKV - проблем с задна скорост

Мнениеот freelancer » Вто 07 окт 2014 10:49

Виж си избирача на скоростите, една пластина, при 6н2 е пластмасова и се вади, когато се изтърка нещо по механизма, на клик е в едни сфери. Погледни под двигателя отзад едни лостчета там ще я намериш.
Има по подробна информация във форума, потърси.
То и на първа не тръгваше, както трябва при мен, все едно тръгваш на 3-та. :c020
Ако е това си го оправи качествено, защото зимата, като замръзне и се покрие с малко лед, ще се вади постоянно!
При мен сферичката се беше изтрила леко и беше хлабава връзката, един свестен механик ми я завари и шлайфа, стана, като нова, за сега да чукна на дърво нямам проблеми, на мен това ми се случи по-миналата зима.

niko_90
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 6n1 1999 AKV - проблем с задна скорост

Мнениеот niko_90 » Сря 08 окт 2014 8:38

оказа се,че превключвателният ми механизъм се е счупил и добре че не съм изхвърлил старата си соростна кутия,та го свалихме от там :smile сега даже превключва скоростите по-добре отпреди :c020

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”