Въпрос относно поло.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
daesoner
Автомобил:
Двигател:

Въпрос относно поло.

Мнениеот daesoner » Чет 16 окт 2014 10:55

Здравейте. Преди 3 дена реших да си купувам кола и от 2 -3 месеца търся коли като мерцедес 3.2 бензин и нагоре и бмв 7 серия, но все целих някакви гадни и пробити дупки. Накрая ми хрумна да си взема лупо, защото е малка градска икономична и до някъде дебилна(моля да не ми се обиждат собствениците на дадената кола - казвам го с добри чувства.). И като ходих да го гледа ми лъсна това поло. 2001 година 1,4 mpi. Колата е БОМБА. Вози много приятно. Като малко корабче е. Не дрънчи. Много ми харесва. Имам следните 2 въпроса. Когато цъкам чистачката отзад + да пуска вода, тя не пуска вода. Реших да сваля пластмасата отзад на багажника да видя дали не се е откачило от там маркуча, защото чувам, че моторчето върти. После се заслушах и чух, че капе вода от някъде а в купето замириса много на течност за чистачки. Погледнах отдолу и точно пред задната лява гума от нещо като пробка излизаше водата. Може ли да ми кажете къде да човъркам за да намеря от къде тече. Мислех да сваля корите по колоната и да пробвам от там, защото е най-логично. Другият ми въпрос е колко инча са колоните отпред на вратите. Не пищялките, ами големите отдолу. Подпръцкват и искам да ги сменя. Иначе съм изненадан на какъв екземпляр попадах. Лепенката на ангренажа седеше непокътната, така както е излезнала от завода. На всеки маркуч и част по окачването има от тези бележките на VW с ластиците. Отлепих лепенката да видя в какво състояние е ангренажа - оригиналния с инициалите на VW - в много добро състояние. Колата мерише на нова дори. Няма точка ръжда. Като цяло съм адски доволен, че не взех някакъв котор ами тази много удобна за каране кола. Останах изненадан и от разхода. Заредих до горе още докато беше на репатрака, карах я 100км градско като си я настъпвах много ама много. Отидох да долея и на 5 литра пистолета спря. В крайна сметка до капачката даде 6.4. Живея в София и смятам, че това е един страхотен разход! Стига съм се радвал публично, ще съм благодарен ако ми отговорите на въпросите. Благодаря!

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Въпрос относно поло.

Мнениеот IvanMan » Чет 16 окт 2014 17:25

Коригирай заглавието според шаблона:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=422478

georgi_dob
Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
Двигател:

Мнениеот georgi_dob » Чет 16 окт 2014 21:00

Проследи маркучето от задната пръскачка внимателно. Като свалиш корите на вратите ще видиш колко инча са говорителите. Остави нещо до подпръцква за кадем. Да не вземеш да се наакаш от кеф с тази великолепна колица.

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Пет 17 окт 2014 7:46

Здравей колега! Радвам се, че си попаднал на толкова запазен екземпляр! Направи и една хубава профилактика и колицата ще те изкара доста. Не е лошо двигателчето, но е чувствително откъм поддръжка, сложи хубаво масло, че повдигачите са хидравлични и са им слабо място. Най хубавото е, че купето е изцяло поцинковано и ръжда никога няма да видиш!
Аз карам същото поло и имам или имах един неприятен гаснещ проблем, който е много типичен и характерен за този двигател и за това не съм обърнал внимание на задната чистачка, на която не и работи пръскалката, но искам да си я оправя. И при мен моторчето бръмчи, но не пръска, чистачката се движи и работи.
Значи доколото съм чел по форума, слабото място е точно някъде около лявата гума, там е снадката и обикновено се откача маркучето.
По случая няма снимков материал, нито подробни обяснения, къде е точно снадката и как най лесно се стига до нея.
Ще се радвам, след като решиш проблема да пишеш, как си го оправил и как се стига до въпросната снадка. И на мен ако натискам лоста за задната пръскалка ми замирисва на течност за чистачки в багажника и за сега гледам да натискам лостчето само в посоката за предните чистачки!
Ако пратиш пък снимков материал, направо ще я предложим темата за златният фонд! :biggrin
Ако имаш въпроси за двигателя ми пиши на лични, аз го опознах доста добре и имам цялостна визия, кое как функционира.
Пожелавам ти много безаварийни километри и да отваряш предният капак само да доливаш течност за чистачки! :beer
Успех с ремонта! :th_up

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Съб 18 окт 2014 22:28

Почти сигурно ти е запушена дюзичката, която пръска на стъклото. Понеже се ползва рядко тая пръскалка се нахаква с боклуци и като се запуши хубаво, след това слънцето като я пече се затапва и спича здраво, и след това като натиснеш да пръска маркуча избива от най слабото място. или от снадката някъде около задната облегалка или се пука маркуча в маншона към задния капак и оттам улива надолу, но това ще разбереш като я разглобиш. успех :th_up

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Вто 21 окт 2014 9:29

16,5см или 6,5" са говорителите на предните врати.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”