от скоро съм собственик на дизелово Polo 9n3 BNM 51kW, търсих подобна тема, но не намирам и за целта пускам тази, с идеята да получа съвети как да преодолея следния "проблем":
От купуването на колата и въпреки заплатената диагностика в официалния сервиз на VW Плевен, не ми казазаха, че не ми работи индикацията/звукова на таблото. След като придобих малко повече опит по темата, основно от клипчета в интернет, виждам, че същите автомобили имат освен светлинна и звукова индикация за отворена врата, за забравени фарове, включване на резервата на горивото,забравена вдигната ръчна спирачка и т.н. с едно гонгче, което се чува от таблото на автомобила.
При мен таблото е абсолютно безмълвно, дори нямам цъкането на мигачите. Иначе автомобила си работи перфектно, лампичките си светват когато трябва.
Мисля, че или джамбазите нещо са прецакали, или са го изключили софтуерно, ако е възможно или е някакъв друг проблем, който имам огромно желание да преодолея, защото държа на изправността и заводския вид на автомобила. Малко съм маняк на тази тема.
Когато купувах колата при първо палене премигваше за известно време една червена индикация с термометър, горе в ляво. Понеже съм карал Фабия 2012г и там докато е студена си премигваше синя такава индикация се заблудих, че и тук е така, без да се замисля, че там няма индикация на таблото за температурата и затова мига докато качи градусите на двигателя.
При мен проблема беше в буксата на казанчето за антифриза и леко, минимално намаляло ниво на охладителната течност. Когато колата е паркирана по наклон, няма тази индикация. Вече този проблем е решен.
Мисля си, че джамбазина е базикнал нещо, за да не "пищи"таблото с тази индикация и да шашка клиентите.
Искам да реша този казус и да си имам звуковата индикация както колата си е излезла от завота. Някой може ли да сподели опит в това направление
Благодаря на всички отзовали се предварително