Някой знае ли къде се намира MAF сензора на polo 6n2 1.4 16v 75hp и дали изобщо има такъв.На диагностиката ми даде грешка за него и си купих един спрей за да го почистя.
Търсих сензора около въздушния филтър и ЕГР,но не го открих.Поне ЕГР почистих и си беше доста мръсен.Също така почистих и някакъв нагревател уж,който е свързан с един маркуч за въздушния филтър и води някъде надолу по двигателя и представлява тръба вътре в която има медна ламаринка във формата на "2".
На мен проблема ми е че сутрин като запаля на бензин и оборотите падат рязко и се качват,а понякога се случва и да загасне двигателя.Иначе после си работи нормално двигателя.
Polo 6n2 1.4 16v 2001 AUA - Къде се намира MAF сензора
Polo 6n2 1.4 16v 2001 AUA - Къде се намира MAF сензора
Последна промяна от polo_vw на Сря 03 сеп 2014 23:06, променено общо 1 път.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: Polo 6n2 1.4 16v 2001 AUA - Къде се намира MAF сензора
Здравей колега, нямаш МАФ, имаш МАП сензор, забит е на всмукателния колектор от ляво, от страната на пасажера. Почисти го само със спрей за сензори иначе може да го прецакащ. Хубаво е да се почисти, заради мазнотиите, които му запушват отвора.
Дано се оправи колата, но проблема не ти е от МАП сензора според мен, аз смених 3 мапа.
Каква грешка точно ти дава за МАП-а, защото интерпретацията не винаги е точна. Може ли да напишеш кода или описанието?
Примерно : Налягане всмукателен колектор/МАП/МАФ не означава няма връзка с МАП-а и айде да сменяаме МАП-а. Предполагам, че грешката ти е, като моята, защото имам подобен проблем, който за сега изчезна.
Дилетантите по сервизите, катио видат грешка за въздуха или вакуума във всмукателя, веднага тръгват да карат хората да си купуват друг МАП, обаче този сензор изключително рядко дефектира, много е здрав!
Дано с чистене се оправиш, ама не ми се вярва.
Предполагам, че ако тръгнеш веднага и забива, нали.
Имам резервен МАП (работещ и мерен) ако ти трябва, но преди да сменяш накрай някой да ти го измери, какво показва и дали има нужда въобще да се сменя, защото може проблема с нялагането да е поради други причини.
Дано се оправи колата, но проблема не ти е от МАП сензора според мен, аз смених 3 мапа.

Каква грешка точно ти дава за МАП-а, защото интерпретацията не винаги е точна. Може ли да напишеш кода или описанието?
Примерно : Налягане всмукателен колектор/МАП/МАФ не означава няма връзка с МАП-а и айде да сменяаме МАП-а. Предполагам, че грешката ти е, като моята, защото имам подобен проблем, който за сега изчезна.
Дилетантите по сервизите, катио видат грешка за въздуха или вакуума във всмукателя, веднага тръгват да карат хората да си купуват друг МАП, обаче този сензор изключително рядко дефектира, много е здрав!
Дано с чистене се оправиш, ама не ми се вярва.
Предполагам, че ако тръгнеш веднага и забива, нали.

Имам резервен МАП (работещ и мерен) ако ти трябва, но преди да сменяш накрай някой да ти го измери, какво показва и дали има нужда въобще да се сменя, защото може проблема с нялагането да е поради други причини.
Диагностиката сам си я правих и грешката си я дава за МАФ сензор и номер на грешката,който не помня как беше.Пуснах номера на грешката в гугъл и ми излиза за маф сензора,че може да е или повреден или да е замърсен и трябва да се почисти.Грешката определено я дава за МАФ.Иначе ако имаше проблем с МАП щеше да си я даде грешката и за него.Проблема е,че като запаля и първите 10-ина секунди оборотите падат рязко и се качват,но това не се случва всеки път.Мисля,че колата има МАФ защото освен грешката,все пак виждам че сензора работи и отчита количеството въздух,а ако нямаше маф щеше да има едно N/A на дисплея-просто няма от къде да взима другаде такива данни освен от маф сензор.А мап сензора отчита налягане :).Иначе и аз съм гледал в разни сайтове,че уж полото с този двигател AUA няма.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Колега, не знам с какъв диагностичен софтуер гледаш, ама щом питаш, къде ми е мафа, значи нещо не можеш да го видиш, а щом не можеш да го видиш, означава, че най вероятно нямаш такъв.
Двигателя е с мап сензор, тия гурели са с мапове, мап и маф е едно и също, мерят налягане/въздух, те са взаимно свързани. Не ми се обяснява как функционира двигателя и участието на мап, маф, дебитомер.
Грешките варират в зависимост от софтуера! Най-точно се вижда с КТС тестер на бош.
Ето ти мапа(мафа, ако искаш му викай и дебитомер, едно и също е).
ЦЪКНИ ТУК

Двигателя е с мап сензор, тия гурели са с мапове, мап и маф е едно и също, мерят налягане/въздух, те са взаимно свързани. Не ми се обяснява как функционира двигателя и участието на мап, маф, дебитомер.
Грешките варират в зависимост от софтуера! Най-точно се вижда с КТС тестер на бош.

Ето ти мапа(мафа, ако искаш му викай и дебитомер, едно и също е).

ЦЪКНИ ТУК
-
- Автомобил:
- Двигател:
под марку4а на изгорелите маслени пари
aragon_nikc написа:под марку4а на изгорелите маслени пари
А той къде се намира горе долу (отляво на двигателя,отдясно отзад,около въздушния филтър?)
-
- Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
- Двигател:
MAF сензорът се намира на колата
освен ако го няма 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”