Здравейте,
Карам бензиново Polo 6R. По документация резервоара е 45 литра, но днес ми се случи за втори път резервоара да поеме доста повече от това.
При първия случай лятото в ОМВ Димитровград в Сърбия при напълно празен резервоар, колата пое 54 литра.
Днес заредих в ОМВ Монтана като резервоара беше на 3 чертички от последната графа (ако целия е 45, това прави между 5.65 и 8.43 литра) и побра 50.9 литра, което с наличното излиза между 56.5 и 59.33 литра.
Видях във форума теорията за прословутото обезвъздушаване при VAG, което аз така и не успях да видя и ми е интересно възможно ли е то да бъде натиснато случайно и с колко може да се увеличи капацитета на резервоара?
Вече сигнализирах КЗП за случая, но се замислих коя агенция би следвало да регулира колонките? Ясно е че слагат пломби и манипулирането е трудно, но винаги има възможност да се случи дефект. Старая се да съм аргументиран за това не искам да ги обявявам директно за измамници, иска ми се първо да разбера:
1. Колко е абсолютния максимум на резервоар + тръби?
2. Как се освобождава този абсолютен капацитет, може ли да се натисне бутона случайно с пистолета, колко лесно става това и чува ли се някакъв шум при освобождаване на въздуха?
Странно ми е защо от 24 зареждания само два пъти зареждам количество различно от 38-42 литра.
Благодаря предварително!
Polo Mk5 (6R) - Абсолютен максимум на резервоара
Polo Mk5 (6R) - Абсолютен максимум на резервоара
Последна промяна от hooligans на Пон 07 юли 2014 19:37, променено общо 1 път.
Причина: Оправих заглавието
Причина: Оправих заглавието
Re: Абсолютен максимум на резервоара на Polo Mk5 (6R)
Бе то точно си мерят колонките но има тарикати казват до горе и влизат вътре да се мотаят, тоз дето ти зарежда я ще си отсипе в кофата до колонката я някъде другаде, доста е изтъркан този номер.10 литра не може да побере, от заводските все пак товеа са 22% от капацитета на резервоара.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
лампата за нафтата ми святка на 200 метра от омв... пълня до капачката и хваща 39,5 литра. това няколко пъти - резервоара ми е 45 литра.. резервата по книжка пише 7 литра. ама пистолета като спре аз му давам зор докато не видя нафтата
значи към 2 кила отгоре
... значи 46,5 .... значи е точно при мене в тая бендзинджийница 

- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Полото наистина събира над 55 литра при обезвъздушаване.Преди известно време идваха представители на Лукойл и собственика на колата за проверка в сервиза.Източихме резервоара и после наливаха с мерки.Събра много над това по каталог и собственика на колата си плати всички разноски за цялата операция.Той също беше подал жалби къде ли не и накрая се доказа,че не са основателни.Само загуби време и пари.
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Да, и аз съм наливал в моето Поло до 55л.
- polovera_9n3
и как става тая работа че да налееш 55 литра (ако по книжка ти го дават 45)
като съм наливал нафта съм пробвал да клатя колата като някав откачен ама нафтата си стига до дупката на капачката и тва е.... повече не... ама 55 кила... освен ако е по голям мотор да е повече резервоара да ама на малките до 1.4 знам че е 45 макса и чак тука чета че някой е успял да събере 55 литра....
Знам че имат някакво пространство в резервоара което е за увеличението на обема на горивото при горещо време- иначе ако е фул резервоара ще избие през капачката.... ама пък 10 литра отгоре да хване - незнам как - не виждам логика..... поправете ме ако греша 

Здравейте, аз също съм с 6r, при първото зареждане (колата е нова) заредих общо 53 литра... Вдигнах скандал на бензиностанцията, понеже по документи колата събира 45 литра гориво... След консултация по телефона се оказа, че резервоара има дпълнителен обем за отдушник или нещо такова. Наложи се да се върна и се извиня на служителите от бензиностанцията... 

- polovera_9n3
Re: Polo Mk5 (6R) - Абсолютен максимум на резервоара
Приказвах по горе, че няма как да хване повече отколкото е по книжка, днес отивам в омв да зареждам - викам на момчето пълни нафта до горе. Той вика до горе нормално или наистина догоре?
аз викам каква е разликата нали нафтата се вижда тука?вика гледай ся ( резервоара покаваше стрелката на 1/4 и малко отгоре- значи има към 10 литра) почна да пълни и пистолета изключи на 33 литра, вика сега натиснал нещо в гърловината на резервоара и хвана още 10 литра
и той вика, че това ставало само на ВАГ автомобилите....и накрая се оказа- близо 10 12 литра в резервоара и още 43 излиза, че сега имам към 55 литра нафта 

- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Виждал съм го с очите си,няма да те лъжа.
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHW 2000
Има ли нещо подобно при голф4,защото при около 5-7литра остатък/току що светналалампа/,ми заредиха още 57 литра и нещо?Възможно ли е?А резервоара е с вместимост 55 литра по документи.
- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
на моята бора 1.9тди го дават по документи да събира 55литра.Веднъж съм правил следния експеримент.Напълних резервоара с многократно обезвъздушаване до ръба на капачката.След това умишлено изгорих целия резервоар и изчаках колата да изгасне за нафта.После отново напълних резервоара по същия начин със голямо обезвъздушаване от 10литрови туби от минерална вода.Събра точно 66.6литра
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”