Polo 2F 1994 - заяждащи брави на вратите
Polo 2F 1994 - заяждащи брави на вратите
Привет колеги! Доста теми прегледах по темата с проблемите в бравите на Половерчетата, но почти всички бяха свързани със замръзването на бравите. При мен проблема е малко по-различен. И двете врати се отварят трудно. Трябва да се натисне палеца на бравата докрай, после вратата да се бутне леко навътре, след което да се отпусне палеца и чак тогава да се дръпне вратата. Не е някакъв сериозен проблем, но всеки би се съгласи, че е малко досадно. Та въпросът ми е - има ли как да се оправи това? Трябва ли да се сменят бравите или заключващити механизми или може просто да се регулират по някакъв начин?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Polo 2F 1994 - заяждащи брави на вратите
Според мен нещата опитат до реглаж. Като отвориш вратата има метална част, където закопчава бравата на вратата. Би трябвало да може да се мести (виж дали има болт на нея).
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
по скоро проблема е че палеца е спукан вътре в дръжката и като го натиснеш вместо палеца да задейства механизма за отваряне се разтваря/огъва там където е спукано и отварянето на вратата става трудно
свали дръжката и я огледай,ще се вижда ако е спукано
сменил съм 2-3 брави и всички са с този проблем,самия палец се разклонява на две вътре в дръжката,като се спука едното разклонение се получава този проблем,като се спука и другото разклонение палеца пада на земята.
нова брава е 10 лева,само си прехвърляш патрона за ключа
свали дръжката и я огледай,ще се вижда ако е спукано
сменил съм 2-3 брави и всички са с този проблем,самия палец се разклонява на две вътре в дръжката,като се спука едното разклонение се получава този проблем,като се спука и другото разклонение палеца пада на земята.
нова брава е 10 лева,само си прехвърляш патрона за ключа
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
по скоро е износена остта на пантата/ите/ Тогава вратите провисват и се трият в долния заден край , трудно се затварят.
около 9.2011 бях пуснал тема как се извършва ремонта. Лошото е , че трябват оксижен и струг.
около 9.2011 бях пуснал тема как се извършва ремонта. Лошото е , че трябват оксижен и струг.
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
kris11 написа:по скоро е износена остта на пантата/ите/ Тогава вратите провисват и се трият в долния заден край , трудно се затварят.
Колегата пише,че не могат да се отварят.Явно няма проблем със затварянето.Плюс това,ако са износени пантите ще хлопат по копките.Съдя по моя опит.Навремето една панта ме накара да разглобя половин автомобил докато разбера,че хлопа тя.Набих нов щифт и се оправи.
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Бравите на Поло 2ф и на Голф - 1 и 2 са еднакви. По рано карах Голф 2 и имах подобен проблем на шофьорската врата , но като го разхлобих беше много просто - палчето което се натиска /то натиска механизма на бравата/ можеш да му подложиш някаква пластинка и ще се отваря по леко. Просто е за ремонтиране - не се притеснявай.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
porko написа:Колегата пише,че не могат да се отварят.
Да като увисне усилието е в/у бравата
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
дърт милиционер написа:Бравите на Поло 2ф и на Голф - 1 и 2 са еднакви. По рано карах Голф 2 и имах подобен проблем на шофьорската врата , но като го разхлобих беше много просто - палчето което се натиска /то натиска механизма на бравата/ можеш да му подложиш някаква пластинка и ще се отваря по леко. Просто е за ремонтиране - не се притеснявай.
Може да се намотае палеца с малко изолирбанд.

Здравейте, има един въпрос колата ми е Поло от 1999г.
проблема е следния: Предната дясна врата се отваря когато си пожелае лятото се отваря без проблем, но когато вали или е влажно е невъзможно.Най интересното е че когато се отваря врата не се отваря прозореца на шофьора и обратното.КОЛА С ХАРЕКТЕР.
Дайте някакви идей от какво може да е, бравата на вратата е сменена с чисто нова.

проблема е следния: Предната дясна врата се отваря когато си пожелае лятото се отваря без проблем, но когато вали или е влажно е невъзможно.Най интересното е че когато се отваря врата не се отваря прозореца на шофьора и обратното.КОЛА С ХАРЕКТЕР.
Дайте някакви идей от какво може да е, бравата на вратата е сменена с чисто нова.

- kris11
- VW експерт
- Контакти:
ikata3891 -случайно да правиш разлика м/у Поло 2F , което е до 1994 г и твоето 1999 г.??
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”