Polo 4n9-2003- проблем EPC
-
- Автомобил:
- Двигател:
Polo 4n9-2003- проблем EPC
Здравейте проблема при мен е много голям разход на гориво близо 13 на 100. Колата е купувана от Австрия от VW което гарантира качество, и още нещо (ама не зная още какво :)).....Един път ходих да им правя рекламация че гори много но Австрийските майстори работят единственно и само каквото им каже компютъра. Като се опиташ да задържиш една и съща скорост на движение почва едно неприятно тресене. Вчера ми светна ECP и двигателчето.(Вече имам официална причина да посетя отново VW) Колата ми е в гаранция и днес ще я връщам в автокъщата да си оправят проблемите. Сменил съм свещи нови на Бош и едната лула беше видимо разглобена и почупена. Пиша просто темата ако някой желаещ има да драсне някой ред. А аз след поправката ще ви опиша какво е било и как се е оправило. Също така забелязъх огромно количество конденз в края на аспуха.
Последна промяна от stanchogema на Чет 12 фев 2015 9:30, променено общо 1 път.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: Polo 4 9n- проблем ???
Ламбда сонда, колега! 
Температурен датчик, мап/дебитомер, но щеше да имаш и други симптоми, особено при студен двигател, но все пак е от значение как е забил датчика на темепратурата, обикновено дава много ниска темепратура по дифолт и двигателя налива повече бензин.

Температурен датчик, мап/дебитомер, но щеше да имаш и други симптоми, особено при студен двигател, но все пак е от значение как е забил датчика на темепратурата, обикновено дава много ниска темепратура по дифолт и двигателя налива повече бензин.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Re: Polo 4n9-2003- проблем EPC
Какво казва диагностиката?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес получих конкретен отговор от сервиза след 2 седмици чакане, ще се сменя дросел клапата и още нещо НО на немски не мога да си го преведа!!! :) Надявам се вече да се оправи разхода и т.н. това нещо другото дето го сменили било свързано с разхода. А дросел клапата поради проблема и се получава едно неприятно придърпване от време на време когато се опиташ да задържиш на определени километри!!!
имаш леко спукан маркуч на сервото към двигателя ,отам ти придърпва и като вкарва въздух ти вкарва и повече гориво отам ти е разхода ,освен това дросел клапа дава грешка като се скапе някой датчик и той подава грешни сигнали на компютъра а той командва дросел клапата ,тръгни от дребните неща обикновено там е проблема ,полото придърпва и при замърсен въздушен филтър и дроселова клапа
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”