Polo 9n3 1.9TDI 90ps Проблем с индикатор за маслото

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
IcItY
Автомобил:
Двигател:

Polo 9n3 1.9TDI 90ps Проблем с индикатор за маслото

Мнениеот IcItY » Вто 17 май 2016 16:20

Здравейте колеги извинявам се че пускам такава тема тъй като доста търсих и не открих точно по моя проблем тук по форума и затова още веднъж се извинявам.Карам поло 2002година 1.9тди 90 коня и смених маслото с Кастрол на което давали 15 хиляди километра пробег но откакто го смених не свети лампата вече и отначало като дам на контакт излизаха едни чертички и колко километра ми остават до следваща смяна на маслото сега никъде не излиза тази индикация,та въпроса ми е искам да знам дали някой се е сблъскал с такъв проблем и как мога да си го реша искам да си сменям маслото и да си направя пак така при всеки контакт да ми излиза инфо за километрите който ми остават да измина до следващата смяна на маслото благодаря и се извинявам още веднъж....... :love.vwclub :flag_bulgaria

Последна промяна от hooligans на Вто 17 май 2016 23:39, променено общо 1 път.
Причина: Оправих заглавието!

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Re: Volkswagen Polo 9n3 1.9TDI 90ps Проблем с индикатор за маслото

Мнениеот polovera_9n3 » Вто 17 май 2016 21:31

От скоро ли имаш колата? Просто който ти е сменил маслото е занулил сервизния интервал. Сега няма да мига и да свети нищо. Когато останат 1500 км до следващата смяна или наближи година от последната смяна- което дойде 1во- пак ще ти показва че идва време за смяната на маслото при подаване на контакт. Ако е за времето( година) ще засвети едно като часовник.

IcItY
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 9n3 1.9TDI 90ps Проблем с индикатор за маслото

Мнениеот IcItY » Сря 18 май 2016 17:53

Не от доста време но преди в сервиза като сменяха маслото си го правиха а сега един познат го смени в сервиза ама нямаше време да занулява и аз си го занулих с някви натискания от борда с ключа някъв трик тука от форума някой колега беше споделил как се нулира.Обаче сега като останат 1500км до смяна свети жълтата лампа за напомняне но преди при всяко подаване на контакт излизаха едни чертички и показваше колко километра имам да мина до следваща смяна на маслото примерно 12500км остатък 99999км остатък 5600км остатък а сега го няма това след като го занулих аз преди 5 месеца сега дойде време да сменям маслото и звуков сигнал само с жълтата лампа за напомняне че трябва да го сменям.....

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Сря 18 май 2016 21:24

:eek Ама тя жълтата лампа свети за ниско ниво на маслото- не за смяна. За смяната изписва километрите на мястото на дневния километраж, а когато минеш колометрите святка едно гаечено ключе на дисплея до общите километри. Твоята кола да не е с графичен дисплей между оборотомера и километража?

IcItY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IcItY » Сря 18 май 2016 21:41

не не е с графичен и по принцип съм забелязал винаги преди смяна на маслото като остават около 2000 км за смяна на маслото светва една жълта лампа като лейка е и така караш караш като останат под 1000 примерно и от жълто започва червено да свети..Но както казах от последната смяна само занулих лампата и изчезна индикацията за остатък на километрите до смяна на маслото и така при всяко подаване на контакт знаех колко ми остават до следваща смяна на маслото а сега трябва да сверявам с бележката когато съм сменил маслото знам че не е философия но не съм имал подобен проблем и не съм наясно.....

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Сря 18 май 2016 21:56

:c058 Колега, това за оставащите километри трябва да го направи някой с ВАГ-КОМ мисля. НО това което пишеш- ако продължвавш така да караш- ЩЕ СЪСИПЕШ МОТОРА!!! Тая лампа дето е като лейка свети в 2 цвята- Жълто- при опасно ниско ниво на маслото в картера, Червено- ниско налягане на маслото в главата на мотора. Това може да доведе до блокиране на двигателя. Ти нивото на маслото проверяваш ли го? Масло доливаш ли?

IcItY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IcItY » Чет 19 май 2016 12:22

Въпроса е решен колега аз и аз се омотах мани тази жълта лампа иска доливане на масло оставаха още 4000км аз го смених направо цялостно филтри всичко и с компютър изчистват и правят тези индикации да показва колко км остават до следваща смяна ..значи е искало доливане и аз се омотах все пак благодаря

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”