Здравейте колеги,имам проблем с переодичното чистене на чистачките.Колата е Polo 9N 2004 г.Когато поставя лоста на чистачките в положение за переодично чистене те не реагират изобщо,дори и когато бутна малкото копче за регулиране на периода.Какъв може да е проблема?Възможно ли е да е бушан?
Колеги моля помагайте.
Polo 9N 2004 1.2i-проблем с переодичното чистене на чистачки
- xilografa
- Автомобил: Polo 9N
- Двигател: BMD 2004
Polo 9N 2004 1.2i-проблем с переодичното чистене на чистачки
Последна промяна от xilografa на Пон 16 мар 2015 21:26, променено общо 1 път.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Re: проблем с переодичното чистене на чистачките
Провери реле 99.
- xilografa
Re: проблем с переодичното чистене на чистачките
Къде се намира това реле 99 ?
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 9N 2004 1.2i-проблем с переодичното чистене на чист
Релетата са под волана нали там имаш нещо като рафт посредата има правоъгло отваря се навън зад него са релетата и модулите за управление .За да не надереш отпред пласмасата с тънка отверка бръкни отзад и натисни капака навън .
- xilografa
Нямам реле 99,където ми казахте да търся.И сякаш там не е имало,защото няма празно гнездо.Възможно ли е да е друг номер релето или да е от липсващ бушон.Аз проверих бушоните които ги дават за чистачките наред си бяха,но има доста празни места за бушони.Възможно ли е някои от бушоните просто да не си е на място?
Моля помагайте колеги !!!
Моля помагайте колеги !!!
Празните гнезда на бушоните са за консуматори, които предполагам нямаш. Например: подгряване на седалките, автоматична скоростна кутия, шибедах и други такива. В таблото с бушоните трябва да имаш пластмасова табелка, на която са посочени за какво са бушоните. За реле 99 не знам, погледнах схемата на чистачките, и общо взето всички кабели (от моторчета, превключватели) водят към едно голямо устройство наречено "ON BOARD SUPPLY CONTROL UNIT". Управлява доста неща, там е поместено и релето за чистачките. Не знам нито как изглежда това устройство, нито къде е поместено. Ето това може би ще те насочи: http://www.ebay.ie/itm/VW-Polo-Mk4-Onboard-Supply-Control-Unit-Module-ECU-6Q0937049F-/111595733689?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item19fb9fc2b9#ht_2821wt_1141 , и това:http://workshop-manuals.com/volkswagen/up/vehicle_electrics/electrical_system/wiring/control_units/removing_and_installing_onboard_supply_control_unit/. Доколкото прочетох може би е някъде зад релетата, но не съм го виждал с очите си. Дано ти помогне тази информация.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имам същия проблем, търсих по бушоните с релетата, но явно не е там. Някой да го знае къде е гадното реленце?
- xilografa
Здравейте,
не успявам да го открия това реле.Възможно ли е да е от проблем в ключа за превключване?
Не е работа да се кара така.
Моля някой ако знае нещо да го сподели тук.
Помагайте колеги.
не успявам да го открия това реле.Възможно ли е да е от проблем в ключа за превключване?
Не е работа да се кара така.
Моля някой ако знае нещо да го сподели тук.
Помагайте колеги.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”