Поло 1.4 16V, покупка

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
marlene
Автомобил:
Двигател:

Поло 1.4 16V, покупка

Мнениеот marlene » Вто 24 апр 2007 14:27

Здравейте, в процес на търсене съм на нова кола,спрях се на Поло 1.4 16V/ 75к.к. или 14 TDI/75к.к.,4/5 врати и климатик,от 99 или 2000г. нагоре,това са основните ми изисквания...е,ако има и други екстри като ABS,Airbag,няма да е лошо,ама може и без тях.
Търсенето ми засега не се увенчава с особен успех :(
...оказва се,че 4/5 врати като цяло трудно се намират,ама не това ми е наи-голямата болка...
Гледах няколко 1.4 16V ,кукли,ама не можах да запаля двигателя без газ,само на стартер,трябваше малко да подам газ,пак нали това е инжекцион,не трябва да се пали с газ,оборотите са много нестабилни и двигателите се тресяха като на дизел...а бензина трябва да е като оса...какаж мойе да им е проблема на тези коли ,да знам дали е несхто съществено,за което трябва да внимавам при избора ии...?
Благодаря ви предварително за съветите и бъдете по-снизходителни към липсата на технически познания, млад шофьор, жена... :D

Потребителски аватар
BaHko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BaHko » Вто 24 апр 2007 15:20

Виж сега, може колите ако са стояли много на едно място само да се продават и почти да не се карат, може от това да не си могла да я запалиш лесно. Но като я запалиш ще поработи малко несигурно примерно около 1-2 минути и тогава би трябвало да се пооправи. Но, ако не се оправи работата на двигателя тогава лошо. Аз мойто съм го оставил от една седмица пред блока, че съм напълнял бая :lol: и викам малко разходка с трамвайчето и да се раздвижа малко, но днес съм с колата и като си я запалих работеше нестабилно, но малко след това се оправи. Един съвет от мене - колата преди да я платиш отиваш на диагностика задължително. Аз лично ти препоръчвам, ако имаш възможност да си вземеш TDI и няма да съжаляваш. Също така, ако колата има номера направи по едно кръгче, задължително вземи със себе си някой, който рабира и той да я покара. Натисни я, с тези мотори, които си изброила колите са едни малки уси и трябва бързо да се набират. По възможност си търси коли на, които моторите им не са мити :idea: Тогава и ти самата ще имаш представа за мотора. Ами аз засега това се сещам, моля някой колега да допълни.... :)

marlene
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marlene » Вто 24 апр 2007 17:03

Мерси за съветите,
в интерес на истината колата нямаше номера и я вратнах само на паркинга на автокъщата,но дори и след като поработи,шума го имаше,малко по-слаб,но го имаше и двигателя светеще като слънце,та с малко подозрение подходих.Млагева се опитада ми обясни ,че и свършвало горивото и галтала въздух,ама на мен и друг път ми е свършвало горивото и колата не ми е е държала така...спец ще трябва,то е ясно:О)

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Вто 24 апр 2007 17:27

има едно допълнение ,че когато инжекция изгасне за гориво ,после може да се появът тези пробеми.затова никога не се оставя да изгасне.

Потребителски аватар
flameman5
Автомобил: Polo + Leon TDI
Двигател: AHW 2000 + ALH 2004

Мнениеот flameman5 » Чет 26 апр 2007 13:12

Моя съвет е да не купувате кала преди да сте я проверили на комп. диагностика, елкон и предница. Аз направих тази грешка, под натиск от приятелката ми защото колата е за нея и ще ми струва скъпо :banghead:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”