Бих искал мненията на собственици на Поло до 74 к.с., които имат климатик и да споделят може ли тази кола да върви нормално , когато е пуснат климатика. Имам предвид това, че по принцип моята (бензинка е) си набира нормално, мога да изпреварвам на къси разстояния, баири качва без проблем, а на равно си е направо бегачка 130 км/ч си ги лепи без да се натоварва двигателя.
Не ми работи климатика откакто съм я взел колата и се чудя струва ли си да се заема да го оправям, щото не се знае колко ще ми излезе - повредата може да е и по-голяма и да стигне до 600 кинта. И ако взема да го оправя да не се получи така че вътре ще е хладничко, пък колата не може да отлепи, и на всичко отгоре и ще харчи повече.
Кажете колко повече ви харчи с климатика, има ли значение по време на път 4-5 часа ако го спираш и включваш климатика и т.н. или ако не работи на пълна мощност. Кое оказва влияние на мощността на колата.
Поло 2001 1.4 16V 74 hp - има ли душа за климатик?
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Re: Поло 2001 1.4 16V 74 hp - има ли душа за климатик?
Не му е зор. Возил съм се в такова много и няма проблем като пусне климата, може би маааалко по мудна става на баир при ниските обороти, но не е да се спъва съвсем. Той компа си компенсира климатика като подава повечко гориво. Та така. Мен ако питаш прави го. Гледах някво предаване с експеримент и се оказа, харчи по малко с клима отколкото с отворен прозорец и потен шофьор
само незнам дали имаш АГУ, ако не е настроено добре на газ може и да умре с климата, пък на дълъг път ако го държиш на макс, ще се озъбиш от студ вътре. 

-
- Автомобил: POLO
- Двигател: 1.4 16V
Прав си за отворения прозорец и потния шофьор - никак не мога да понеса през горещите летни дни топлия въздух да ме лъха от прозореца и да не мога дори да чуя радиото си от външния шум.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
То климатика за разход да те бутне с половин един литър макс. Но лятото на 40 градуса като отвориш колата- вътре е сигурно над 60 и седалките и таблото парят. Ако го надуеш тогава на макс, хем ще ти бие жега от таблото, хем студено от духалките, аз тогава почвам да кихам
. Ако на климатика му е всичко наред при вътрешна циркулация рядко ще се налага да го пускаш дори на 2ра степен.

-
- Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
- Двигател:
След като са му сложили фабрично, значи има душа.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
най-вероятно няма 'фреон' -пропуск или изгнила тръба.
отиди при Стефан Zfa159 -форумен сервиз.Ще те диагностира и ще ти каже цена. Според нея ти си решаваш.
отиди при Стефан Zfa159 -форумен сервиз.Ще те диагностира и ще ти каже цена. Според нея ти си решаваш.
georgi_dob написа:След като са му сложили фабрично, значи има душа.
То и на 1.0 има фабрично...
- Lonely-Wolf
- Автомобил:
- Двигател:
Имал съм Деу 800кубика май беше,не му беше проблем да си движи с клима.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Бе то се движи, ама въпроса е как...
Здравейте,
от 2 месеца имам същото поло, бензин. Още като го купих, мина на сервиз и ми сменяха водната помпа, ремъци масло. Климатика работи, охлажда, но като го пусна, цялата кола започва да трепти и бучи по-силно (направо си мисля, че се опитва да се разглоби).
Въпроса ми е: Това нормално ли е, или нещо е за поправка?
Поли
от 2 месеца имам същото поло, бензин. Още като го купих, мина на сервиз и ми сменяха водната помпа, ремъци масло. Климатика работи, охлажда, но като го пусна, цялата кола започва да трепти и бучи по-силно (направо си мисля, че се опитва да се разглоби).
Въпроса ми е: Това нормално ли е, или нещо е за поправка?
Поли
Може да трепти и бучи от перката на климатика... От мотора не вярвам да е, защото в моя няма разлика с клима и без... като вибрации и шумове... Виж перката да не е тръгнала да умира, че някои стържат на умряло като са в края на живота си.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”