Здравейте,
имам проблем с централното.
Всичко си работеше до едно време.... началните симптоми бяха, че машинката започна да ръмжи/вие, примерно като отключа колата и се кача в нея 10-15сек вие.... виеше...но отключваше и заключваше идеално, викам ще я сменя, явно е тръгнала... 2-3 седмици по-късно спря да отключва, заключва всички врати, без изключение, но не отключва... Взех друга машинка на втора ръка по Еконт... беше отваряна... слагам, пак същата работа, само дето вие дооста по-слабо, но пак вие... Възможно ли е от някъде да изпуска въздух централното или проблема е от машинката, машинката ще вие ли, ако изпуска въздух централното някъде по системата?
Polo 6N 1.4 APQ 99г - Проблем с централно заключване -Решен!
Polo 6N 1.4 APQ 99г - Проблем с централно заключване -Решен!
Последна промяна от Snuupy на Съб 13 юни 2015 18:12, променено общо 1 път.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Polo 6N 1.4 APQ 99г - Проблем с централно заключване
По принцип и аз бих си помислил за изпускане на вакуум, ама тогава как заключва?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Проверянаш всички вакуум-машинки като почни от тази на капачката на резервоара 

- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Тя машинката е 1, другото са механизми
Пробвай с духане, ако отключва и заключва без да духаш много, значи е до машинка! Аз като имах поло имах същия проблем, отваряш я, почистваш хубаво платката с WD и парцал, оставяш я да изсъхне, сглобяваш я и я монтираш обратно, ако не работи-нова, но тоя път купувай, чак след като я пробваш, т.е. слагаш я на колата, ако работи-купуваш, ако не-не и те така 

Така, пробвах друга работеща машинка - същата работа. Не е от машинката, явно някъде изпуска....
Отключва и заключва единствено багажника.... всичко друго само го заключва. Най-тъпото е, че ми е заключило капачката за резервоара и не мога да си сипя гориво.
Отключва и заключва единствено багажника.... всичко друго само го заключва. Най-тъпото е, че ми е заключило капачката за резервоара и не мога да си сипя гориво.

- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Колега, преди време имах проблем като твоя.При заключване нещата ставаха веднага, а при отключване моторчето работеше продължително въпреки,че ключалките се отключваха бързо.
Причината се оказа в механизма на петата врата/ багажника/.Беше се отчупило едното зъбче, което служи за сглобяване на заключващия механизъм.При заключване системата работи с вакуум и счупеното зъче не пречеше.При отключване системата работи с налягане, двете половини на механизмасе отваряха от налягането,въздуха бяга навън, не се създава нужното налягане за да изключи моторчето.Стягане с една свимска опашка оправи нещата/ за сега /.При теб задачата е да определиш на кое место имаш спукано някой от механизмите или маркучле.
Причината се оказа в механизма на петата врата/ багажника/.Беше се отчупило едното зъбче, което служи за сглобяване на заключващия механизъм.При заключване системата работи с вакуум и счупеното зъче не пречеше.При отключване системата работи с налягане, двете половини на механизмасе отваряха от налягането,въздуха бяга навън, не се създава нужното налягане за да изключи моторчето.Стягане с една свимска опашка оправи нещата/ за сега /.При теб задачата е да определиш на кое место имаш спукано някой от механизмите или маркучле.
-
- Автомобил: Opel Astra G
- Двигател: DTI
- Контакти:
Виж сега колега ,имал съм много подобни неща!Проверяваш да нямаш някъде спукан маркуч(примерно аз имах на помпичката за резервоара) или като си отварял широко вратите да не се е откачила някоя букса за централното!Успех
- poloboxingteam
- Автомобил: vw polo 6n
- Двигател: AER 1996
И при мен така беше
Оказа се машинката на капачката за резервоара.Накрая я елиминирах и сега не се заключва (то и без това винаги е на резерва
) Срязах всички маркучи и използвах четвъртито съединени за въздух и маркучи от зоомагазина и си ги навързах всички врати без резервоара .
Поздрави
Оказа се машинката на капачката за резервоара.Накрая я елиминирах и сега не се заключва (то и без това винаги е на резерва

Поздрави
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
И при мен беше от багажника, премахнах почти целия механизъм в последствие и готово. С духане и смучене на маркуча можеш да пробваш дали отключва и заключва, при мен можеше и така си отворих капачката на резервоара.
Така, днес отворих всичките 4(5) врати. На всяка прегледах маркучите, махнах маркучите от машинките и затапих да видя дали ще заключи, нищо.... Уж всичко е наред. Махнах десния стоп да имам достъп до разклонителя на централното там, уж и от там не изпуска... Почвам да си мисля, че е нещо електрическо от алармата. Алармата е китайче, от както ми я сложиха е с "Опцията" като запалиш и след някакви секунди да заключва и като загасиш да отключва и май от това постоянно заключва и отключване се е прецакало нещо. Само дето нямам достъп до алармата, защото е в долната част на таблото, където е капака на модулите, само, че двата болта са прецакани от майстора и трябва разпробиване...
- poloboxingteam
- Автомобил: vw polo 6n
- Двигател: AER 1996
Не е от алармата според мен.
Мойта е с такава аларма от 8 години и няма проблем с помпата за централното
Мойта е с такава аларма от 8 години и няма проблем с помпата за централното
Re: Polo 6N 1.4 APQ 99г - Проблем с централно заключване -Ре
Машинката на капачката на резервоара се оказа... 

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Polo 6N 1.4 APQ 99г - Проблем с централно заключване -Ре
Snuupy написа:Машинката на капачката на резервоара се оказа...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”