Поло 2ф1993 1.4 дизел- Проблем със монтаж на носач.
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Поло 2ф1993 1.4 дизел- Проблем със монтаж на носач.
Колеги , моля ви за съвет - днес смених единия носач , демонтажа нямаше проблеми....но при сглобяването ми се разката фамилията - може би аз не го сглобявам правилно.....Свалих макверсона/сменях и амортисьори/ , свалих носачите , после в същата последователност ги сглобих.....но едвам сложих само единия - големи мъки. Стабилизиращата щанга не я свалях , стои малко накриво и не позволява да се монтира носача. Накрая с подлагане на крика под носача и чука....и вълшебните думички''Да ти.....е... разгеле стана.Сигурно 2ч. съм се мъчил като грешен дявол... Утре ме чакат мъки с другия.Ако някой знае чалъм - моля за акъл. Благодаря ви предварително.
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Re: Поло 2ф1993 1.4 дизел- Проблем със монтаж на носач.
Доколкото разбирам си се опитвал да монтираш носач от едната страна докато от другата стабилизиращата щанга е била закачена?
Sent from my C1905 using Tapatalk
Sent from my C1905 using Tapatalk
- дърт милиционер
Да , не съм откачал стабилизиращата щанга никъде. И двата носача бях ги свалил и сега едвам монтирах единия.Трябва ли да я откача от срещуположната страна ?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Двете предни колела да са във въздуха, щангата я разкачваш изцяло.
- дърт милиционер
Благодаря ти за съвета.Вдигнал съм ги и двете колела. Щангата като я сваля - после последна ли я монтирам ? 

- дърт милиционер
Големи Благодарности. Свалих щангата и лесно монтирах носача. Ходих на реглаж , че сменявах и амортисьори и накрайник.....но ми се струва че колата ''плува'' Неустойчива е в завоите. Знам че така става с лоши амортисьори.....Купих двата предни нови от обява във форума , но единия въобще не искаше да влезе в леглото си.....така се заклещи че едвам го извадих с.....теглене с въже с автомобил. Махнах го и си сложих стария - той си е добър. Другия нов също трудно влезе , но горе долу се намести. Дали тези амортисьори са за Поло 2ф ? Може да са за GT-40..........Мисля да си върна и другия стар амортисьор и ще видя резултата.
- дърт милиционер
Купих нови амортисьори и паснаха идеално. Старите били за GT-40. Лошото е че не мога да монтирам стабилизиращата щанга на старите белези.....бяга с 1см. Колега от Плевен - дай акъл как да я сложа. 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не трябва ли да се монтира в работно положение - т.е. колелата да са стъпили на земята.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Кои белези ти бягат?
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
тампоните като са стояли върху щангата са се отбелязали,отделно че там е чисто и си личи къде са били,според мен е нормално да се изместят белезите понеже сега носача е с нови тампони.
а за това "плуване" което се усеща може да пробваш много леко да охлабиш болта който държи носача към купето.просно ако е стегнат до последно болта се ограничава свободния ход на носача нагоре-надоло ,на самия болт гайката е самозаконтряща и няма как да се развие
а за това "плуване" което се усеща може да пробваш много леко да охлабиш болта който държи носача към купето.просно ако е стегнат до последно болта се ограничава свободния ход на носача нагоре-надоло ,на самия болт гайката е самозаконтряща и няма как да се развие
Последна промяна от moimoimoi на Чет 16 юли 2015 20:05, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Като за начало - мерене на разстояния от предни тампони на щангата до шарнира на другата страна. Имал съм случай и на крива стабилизираща щанга.
Като гледам какви ремонти си захванал, ще разбереш що не го долюбвам това окачване.
Като гледам какви ремонти си захванал, ще разбереш що не го долюбвам това окачване.
- дърт милиционер
Смених предните амортисьори и колата вече не плува. Остана само щангата която е изместена на дясно с 1см. Преди да стегна всички части я покарах 100м. за да улегнат частите.....но стабилизиращата щанга избяга докрай.....Вдигнах я на крик и я наместих 1см./повече не може да се намести/от старите белези на тампоните и ги стегнах вдигната на крика. Сега върви добре , но се притеснявам че щангата е изместена - дали ще износва гуми? Нормално ли е щангата да е с 1см. по встрани? Проблем ли е че стегнах всички болтове - когато колата е вдигната на крик ?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
да е стъпила на колелата и затягане
- дърт милиционер
Това го разбрах , но като я сваля .....и стабилизиращата щанга бяга в дясно докрай - опира в края на извивката - близо с 2см. е разликата със старите белези на тампоните на стабилизиращата щанга. Стегнах ги вдигната на крик- сега разликата е само 1 см......вече няколко дни я карам така и колата си е добре - волана не дърпа наникъде . Съмнявам се само дали ще износва гумите.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
отиди на реглаж на предница.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”