Поло 2003 1.4 16 вентила бензин. Обем на резервоара?
-
- Автомобил: VW Polo 1.4 16V 55kW
- Двигател: 2003
Поло 2003 1.4 16 вентила бензин. Обем на резервоара?
Здравейте, колеги от близо месец съм горд собственик на Polo9n 1.4, 75 коня, 2003г. бензин.Вчера ме се случи нещо странно и реших да попитам тук ако някой е имал подобна случка или знае нещо по въпроса. Сутринта тръгнах към провинцията и реших да заредя до горе за да засека колко гори колата. Стрелката показваше малко преди червените чертички преди да заредя. Тоест около една четвърт пълен резервоар. На бензиностанцията казах- "до горе" и отидох да плащам.Много бързах и като ми казаха 112 лв. ми се видя малко множко, но не обърнах внимание в момента. Тръгнах си и по- късно реших да погледна касовата бележка,а там пишеше, че са ми заредили 48литра, при положение, че резервоара ми побира 45 и имаше бензин преди да заредя. Някой, има ли идея за какво иде реч? Благодаря предварително. Другото странно нещо е че стрелката на бензина застана най-горе и след около 300 км не е мръднала. Предполагам поплавъка е заседнал.
Последна промяна от stefan polo на Пет 07 авг 2015 16:18, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Обем на резервоара?
Просто са ти го понапълнили доста, почти до гърловината на резервоара с обезвъздушаване. Затова стрелката ти още не се е преместила по скалата надолу. Покарай още и ще видиш, че ще мръдне надолу стрелката.
-
- Автомобил: VW Polo 1.4 16V 55kW
- Двигател: 2003
stefan4o написа:Просто са ти го понапълнили доста, почти до гърловината на резервоара с обезвъздушаване. Затова стрелката ти още не се е преместила по скалата надолу. Покарай още и ще видиш, че ще мръдне надолу стрелката.
Благодаря за бързия отговор колега,

- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
По вероятно е според мен да лъжат клиентите с количеството на бензина, и на мои познати се е случвало, когато заредят "до горе".
На 50 литра с около 5 литра или с около 10% така, като гледам.
За това на много бензиностанции не пълнят празни бутилки или туби, където реално се вижда какво влиза в резервоара!

На 50 литра с около 5 литра или с около 10% така, като гледам.

За това на много бензиностанции не пълнят празни бутилки или туби, където реално се вижда какво влиза в резервоара!

Моето е 2006 1.4 tdi при същите условия - малко преди червените черти събира около 82-85лв. на ОМВ .... вече 2-3 пъти така :) иначе стрелката не мърда и при мен първите 150км :)
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”