Поло 2ф1993 1.4 дизел- след 80км/ч нещо тресе
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Поло 2ф1993 1.4 дизел- след 80км/ч нещо тресе
След 80кмч нещо почва да тресе .....като от небалансирана гума. Джантите ги изправях миналия месец и гумите са добре балансирани. Прави ми впечатление , че като изключа от скорост и пусна по инерция и спира топуркането. То не е силно /точно като небалансирана гума/, но когато няма коли около мен се чува. Ходих на майстор.....вдига рамене.....Къде да търся проблема ? Дали в скорости или в каре? Едното каре почуква , но мисля че още може да кара. Факт е че трополенето се чува само след 80км/ч и не се увеличава със увеличаването на скороста. Ако проблема е в скоростите - няма ли да се увеличава и шума? Масло има достатъчно в скоростите. Чудя се какво да правя.....
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 2ф1993 1.4 дизел- след 80км/ч нещо тресе
Крива гума?
Ей, аман от това твое Поло, нахвали се с него като циганче с бяло дупе и сега то си показва рогцата!
Ей, аман от това твое Поло, нахвали се с него като циганче с бяло дупе и сега то си показва рогцата!
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Имах подобен проблем. Оказа се шарнир. Провери. 

- дърт милиционер
Абе потроших си здравото дръгелче....Гумите съм ги проверил - всичко е наред , дори сложих задните отпред - пак същото.Всичко по предницата е сменено - дискове , накладки , тампони стабилизираща щанга , носачи , маншони, един накрайник .......Чудя се дали не съм прецакал лагер - чуках яко по старите дискове.....Единия нов диск се върти като яйце - може би е дефектен. Като карам на 1ва или връщам на заден и завивам се чува едно яко пукане от дясно каре.....дали не трополи от него след 80км/ч ? Пък може и да не е от карето това пукане ами нещо друго.Ходих на майстор - вдига я на подемник... казва че за него е здрава.......Чудя се како ли съм строшил та така трополи след 80км/ч..........Трополи като небалансирана гума , но гумите са наред.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
дърт милиционер написа:Ходих на майстор - вдига я на подемник... казва че за него е здрава.......
И аз така - ходих на майстор, вика "здрава е". Отидох на друг майстор и откри разбития шарнир.

При мене тропане и пукане не е имало, но на една определена скорост (май беше към 80 км/ч, не се бъзикам) колата почваше да тресе.
- дърт милиционер
Всичко е сменено - нов накрайник , нови носачи , нови амортисьори , нови тампони на макверсона , тампони на стабилизираща щанга........единственно лагерите и каретата не са сменявани. Не знам вече какво да правя......Колата е по зле от преди ремонта.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”