Поло 1.4 2002г. Задържане на волана
Поло 1.4 2002г. Задържане на волана
Здравейте имам VW polo 2002 година,1.4 пълна инжекция от тея с кръглите фарове.Във топлото волана ми задържа.Сутрин и вечер не го прави само в горещото.Задържа с 20 километра,задържа и със 100.Ходих при 7-8 майстора и никой не може да разбере от какво е.Когато задържи трябва да го напъна по-силно и отпуска,но при самото отпускане се чува нещо като прищракване.Маслото ми изглежда добре.Смених релето,защото ми казаха,че може да не му достига ток и все още не се оправя.Ако някой се е сблъсквал с подобно нещо,моля да помогне,че след 1 седмица заминавам на море,а така не може да се кара.Благодаря предварително. :)
Re: Поло 1.4 2002г. Задържане на волана
хвърли един поглед на карето на волана, честно казано това го чувам за севте, търси бързо проблема защото е опасно.
погледни хидравликата, може и самата помпа нещо да е здала багажа
погледни хидравликата, може и самата помпа нещо да е здала багажа
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Ако има нещо сменяно по предницата- носач, накрайник, тампони на амортисьори... може да е от тях. Имал съм подобни проблеми с предните коли, след ремонти по предницата- ако направя пълен ляв завой после носи наляво, десен пълен- носи надясно.Отивам на реглаж- всичко е ок
Това си го обяснявам така- при пластмасовите уплътнители на ябълковидните болтове се получава задържане, докато са още нови, пластмасата, понеже е супер плътна и стегната не позволява на болта да се върне в право положение.Оказва леко влияние на геометрията на колата и оттам носенето. При мен проблемите тогава приключиха след около 3000 км когато се пораздвижиха малко и колата спря да носи.
ПП. като я караш в дъждовно време спира ли да ги прави тези номера?

ПП. като я караш в дъждовно време спира ли да ги прави тези номера?
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Хидр рейка... на мен така ми правеше на голфа. Усещането при мен беше, примерно в завой, все едно някой за стотна ми задържаше волана, но с леко усилие и отпускаше! При висока скорост, над 120км/ч също се усещаше нещо неприятно, дори и направо. Ако е подобно, разбита хидр. рейка! И при мен не пропускаше масло, но самата рейка беше разбита, вероятно и при теб е това, не ходи така до морето, 1во че е опасно, 2ро като вдигнеш над 110-120км/ч и колата се усеща нестабилна и е много неприятно усещането! Ако си от София, Митко рейката или не знам как се казваше ама му викат рейката и сервиза е зад Макдоналдс, занимава се главно с това, силно ти го предпоръчвам ако си от София 

- stefan1.0.0
- Автомобил: vw polo 1.4 6n0
- Двигател: aex.1997
Колега и при мен бяха същите симптоми на задържане, но те се получиха след като майстора ключар ми смени цялата основа на контактния ключ с клемореда понеже оригиналната основа нещо си не била добре,но след ходене по мъките и разни сервизи се оказа че един майстор ми препоръча връщане на старата основа на ключа и проблема се реши.Та заради смяна на един клеморед колко главоболия.
При същият модел кола, следният случай: страничен удар във бордюр на предно дясно колело, в резултат "омекване" на волана и поява на лек луфт. Идея какво е нужно да се поправя...!?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”