Появяваше се грешка за въздух от време на време и след смяна на мап и какво ли не още по двигателя, май смених почти половината двигател, се надявам, че съм на път да открия проблема.
Много хора ми пишат на лични и споделят проблемите си, както и търсят мнение за това онова, за което им благодаря. Казвам го, защото един колега наскоро се съмняваше дали не му дърпа въздух от сервото, пак с подобен проблем.
Та реших и аз да пробвам как стоят нещата при мен.
Паля на изстинал двигател, но предполагам не напълно, колата беше карана преди 2-3 часа и е била загряла напълно.
Паля и започнах да помпя с педала на спирачките и оборотите започнаха да пропадат, притръсква, около 300-400 надолу.
Забелязах, че паля по някой път с натиснат педал на спиракчата, но по някой път не паля, не съм обърнал внимание.
Помпя аз енергично педала и двигателя претръсква и със загряването ефекта започва да става все по незабележим, колкото по студена беше толкова е по силен ефекта.
Този път запалих без да натискам педала на спирачката и всичко си беше наред и след това при натискането се получи ефекта с пропадането на оборотите, не е гаснела но оборотите отиваха надолу.
Това упражнение го направих без да пусакм абсолютно нищо, даже и фаровете не бях пуснал, после ги пуснах и ефекта пак се появи в лека степен, което означава, че при повече консуматори ефекта ще е по изразен.
Естествено проверих тази част, която излиза от цилиндъра на сервото до всмукателния колектор, гледам и всичко ок, обаче, като опипах края на пластмсовото маркуче, това което отива към цилиндъра открих една хубава цепка.

Пипам аз и не вярвам на пръстите си, маркуча накрая сцепен и то на много кофти място, което не може да се забележи по никакъв начин, само с напипване.
Другото, което забелязах е, че след около половин час престой педала става твърд, значи губи вакуум.
След това навих малко изолирбанд на тръбичката и ще видим какво ще стане, защото може и е много вероятно и клапана да е забил отворен и от там да изпуска също.
Мисля, че сервото си работи нормално, защото колата си спира и педала не е твърд след, като заработи двигателя.
Ако някой има опит или може да ми помогне със съвет ще съм му много благодарен!