Здравейте колеги. Проблема е следния. Скоро се наложи да оставя колата на много голям наклон, нямаше къде да подпра гумите и много яко опънах ръчната и оставих на 1ва както си е реда. Тръгвам после, пускам ръчната и чувам как задна лява отпуска с едно като пукане. Карам си сега- колата спира идеално, ръчната си държи, но отскоро всеки път като спра и сляза от колата се чува от задна лява яко скърцане. Днес реших да видя за какво става въпрос огледах всичко отдолу- тампони мампони и т.н., клатя колата продължава да скърца. Като я спра и на най-лекия наклон потегля сама. Чудя се и мисля... отидох да я покарам малко извънградско към 15км без да натискам спирачка, накрая спирам, пипам задна лява- топла, пипам задна дясна и предните- студени.... Значи задържа леко. Сега да питам ако някой е разглобявал заден барабан на тоя модел поло да каже как става, какви инструменти ми трябват, че това ще е първия ми такъв ремонт( сваляне на барабан, и то в неделя

) на тая кола и незнам какво ще ми трябва. Тия барабани излизат ли без скоби или е според ако поддаде? Ако пък съм скъсал жилото на ръчната и го откача докато купя ново проблем ли ще е да карам така временно? Ровнах из темите тука, но не успях да открия тема за спирачка с барабан- може и да има, ама аз не успях да открия.
пп. И да питам като сваля барабана- там лагера един ли е или са 2? и ако сваля барабана лагера задължително ли се сменя? Ще стане ли лагера на парчета като изкарам барабана? Кой номер ключ е за гайката на главината? Лагерите на тия полота с магнитна лента за ABSли са или като старите със зъбчат датчик?