Проблем с Тракшън контрол

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
santi
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Тракшън контрол

Мнениеот santi » Нед 25 окт 2015 11:34

Колеги закъсах го който може и е на ясно с тази система нека да помогне ако може???
наскоро си купих WV polo 1.9 тди много съм доволен за сега но ми свети лампата за тракшана.
Ходих в сервиз на фолксваген и направиха пълна диагностика на абсолютно всичко казаха че всичко било наред акумулаторната батерия работела на 25% и като я сменя ще угасне тракшана да ама не при това купих скъп акумулатор warta profesional 74ah.
Отивам втори път и ми казват че щом съм сменил акумулатора проблема е в динамото ок и аз купувам ново динамо за този модел.
Да ама тази лампа пак не гасне,да и най интересното е че като запаля не свети светва след 4 до 10 километра но онзи ден забелязах че светна докато чаках на светофара без да съм в движение направо се видях в чудо с този тракшън.
Само да кажа че колата има тракшън не е само лампа проверих го а сервиза в който съм ходил е в германия аз там живея.
Ако някой знае нещо по темата или се е сблъсквал с това нека да сподели моля или ако някое наше майсторче може да го оправи да ме насочите към него ще ви бъда много благодарен.
Аз ще си идвам след седмица и ще посетя всеки майстор който ми предложите защото искам и чип да слагам.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Проблем с Тракшън контрол

Мнениеот hooligans » Пон 26 окт 2015 12:07

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с Тракшън контрол

Мнениеот anonimko » Съб 31 окт 2015 21:47

Тракшън контрола е свързан с ABS и TPC , ако имаш TPC лесно може да го провериш като запалиш колата и въртиш волана на място и си натиснал спирачката и те рита АBS значи датчик на същия на някое от колелата .Ако имаш копче за изключване на ABS и го изключиш това ритане на педала ще изчезне в Германия не знам какво правят ,но този контрол е против занасяне и буксуване на автомобила.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”