Поло 9n - проблеми / решения/взаимно-заменяеми части с 9n3

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
jocha
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.3NZ 1990

Поло 9n - проблеми / решения/взаимно-заменяеми части с 9n3

Мнениеот jocha » Съб 05 дек 2015 13:28

Здравейте колеги,понеже не открих конкретна синтезирана тема по въпроса, а само тук таме коментари по други теми,нека направим една обща за такива като мен,които са на път да си купят въпросния модел или такива, които имат проблеми и се опитват да се справят.Нека, който има/е имал този модел да сподели от какво е страдал и как го е решил проблема, като може в поста да записва тип двигател ако е по мотора или година ако е по купе, електроника, също така много често разискван въпрос по други форуми относно кои части от 9N3 стават на 9N без преправяне или ако искат кое и как.(ако модераторите решат, че темата се дублира да я изтрият, но аз не открих нещо конкретно и синтезирано относно този модел) Аз ще започна темата с това,към което съм се запътил да купувам или по-точно 1.4 75кс. BBY мотор. Като основни проблеми знам - 1.ТПС нестабилни обороти, висок разход, неравномерен ход на автомобила - понякога се оправя с почистване на пистите ако не стане нов; 2.Проблеми с масления клапан(запушва се) - редовно чистене или разширителен съд за картерната вентилация(oil catch tank) с филтър за маслени пари; 3.Скоростите се "чупят" - избива семиринг на скоростна кутия и остава без масло, което води до чупене / редовно проверяване за течове и масло на кутията; Нека, който знае още за този двигател да продължи кое какво и как или ако е за друг двигател да удебели шрифта на модификацията,за да се вижда и да е лесно на хората да се ориентират :th_up
Взаимно заменяеми части с 9N3 - стопове (качвам подробно описание/схема как и какво се преправя за да станат-извинявам се,че е на английски)
Прикачени файлове
9n - 9n3.rar
(495.13 KиБ) Свален 121 пъти

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”