поло 1.4 16v 75 кс замръзва картерната вентилация
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
поло 1.4 16v 75 кс замръзва картерната вентилация
здравейте мой познат има следния проблем замръзва картерната вентилация и започва да хвърля масло някъде бях чел,че това е проблем и още тогава на някой коли сменят маркуча с такъв който има,нещо като нагревател има ли такова нещо ? и може ли да се сложи на кола която няма ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: поло 1.4 16v 75 кс замръзва картерната вентилация
Не може ли просто да я изчистиш - демонтирай маркуча, има едно като сепаратор преди него - свали го и него и ги почисти хубаво от бялата каша.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: поло 1.4 16v 75 кс замръзва картерната вентилация
Да свали сепаратора, отзад на блока се държи на три болта и да го изчисти, освен това да си прегледа гумените маркучи от сепаратора до въздушния филтър за дупки и да ги смени, явно картерната вентилация не работи правилно, на мен нищо не ми замръзва, даже имам и един сепаратор готов и почистен, за всеки случай.
Добре е преди зимния сезон или поне веднъж годишно, особено ако се кара колата повече да се погледне състоянието на сепаратора и да се почисти с обезмаслител.
Добре е преди зимния сезон или поне веднъж годишно, особено ако се кара колата повече да се погледне състоянието на сепаратора и да се почисти с обезмаслител.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”