Здравейте колеги,
имам неразрешим за сега проблем със жилото на съединителя на POLO 1,6 AEA 1996, който се изразява в това че след смяна на жилото на съединителя с ново оригинално такова, става така че, не позволява да го регулираме до работно положение! Жилото е автоматично на VALEO , след монтажа се отпусна до такава степен че, не е в състояние да изведе вилката на скоростната кутия да отделя нормално! В момента може да се каже че кутията отделя на ръба, а превключването на скоростите става само на муфи...!
Старото жило го смених напразно,уж за да оправя проблема, по съвет на моя майстор.
Упората на жилото на кормилната колонка не е скъсана, и според мен няма проблем с аксиалния лагер или диафрагмата на притискателния диск на съединителя!
Как да направя така че, да натегна жилото за да не е толкова свободно, както в момента?
polo 1,6-aea,96 -проблем със жилото на съединителя
-
- Автомобил:
- Двигател:
polo 1,6-aea,96 -проблем със жилото на съединителя
Последна промяна от Pencp на Пон 25 яну 2016 21:18, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: polo 1,6-aea,96 -проблем със жилото на съединителя
...никой ли не може да помегне със съвет!...
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Колега-жилото автоматично ли е-ако е така като го слагахте в ''заключено'' положение ли беше?Данеби да са ти дали друго жило? Долу конзолата на педалите здрава ли е? Може да се окаже че съединителя е приключил.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, автоматичното и оригиналното е. когато го слагаха бе в заключено положение , т.е. къса броня и дълъг централен шнур. Всички опори са в ред, тази на кормилната колонка и тази на кутията.
Пробвах да сложа дистанционна втулка за да го "опъна", натегна. Съединителя си работи, не е проблема в него.
Пробвах да сложа дистанционна втулка за да го "опъна", натегна. Съединителя си работи, не е проблема в него.
При еднакъв проблем с две жила, щом опората на педалите е ок, да не е превъртяла тази на вилката на кутията, или да е заминал лагер или притискател.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Колега,не ти знам кутията,но на моята има една '' пета'' вътре при 5тата скорост която прави проблеми със симптоми на заминал съединител или скъсано жило,но това на моята кутия,а тя е със обратен съединител.Просто не знам ти с ква кутия си.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”