Polo 6n2 1.4 16V 75 hp AUA - Проблеми

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
polo_vw
Автомобил:
Двигател:

Polo 6n2 1.4 16V 75 hp AUA - Проблеми

Мнениеот polo_vw » Сря 03 фев 2016 20:36

Спешно искам някой да даде съвет за да ми помогне.

Имам Polo 6n2 1.4 16V 75 hp AUA и след като ми се прецака съединителя се наложи да я покарам без съединител окол 15 км.Закарах колата на сервиз и смениха комплект съединител,масло на скорости и някаква втулка по скоростите.
Казаха ми че маховика е за смяна,но понеже не намерихме друг нито нов нито 2-ра ръка колата се сглоби така.Казаха ми че може да се кара и я взех от сервиза.Като я покарах обаче и на всяко завиване се чуваше едно чукане отдолу,отделно и съединителя отделяше много горе.Пак я закарах и ми казаха,че чукането е от външно дясно каре - смениха го него,също и кормилен накрайник.Да ама нещо много се забавиха и ми казаха,че били объркали часта.Взех я колата и чукането го нямаше.Карах я известно време, по едно време 2-ра започна да хърка всеки път почти и същото чукане се появи отново.Сега се чудя дали не са ме излъгали,че е било от карето(като имам впредвид забавянето и оправданието - полото не е рядка кола за да няма части).Не знам сега маховика ли е проблема или друго.Съединителя отделя много гадно и все едно педала задира някъде.

Моля някой да ми даде съвет какво да правя - не мисля да ходя в този сервиз пак :(

Потребителски аватар
Snuupy
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 6n2 1.4 16V 75 hp AUA - Проблеми

Мнениеот Snuupy » Сря 03 фев 2016 20:51

Ако си от София, имам човек, който може да ти прегледа колата, да ти я оправи, като гарантирам, че няма да те прецака. 4 коли до сега си правя при него...

polo_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo_vw » Сря 03 фев 2016 20:58

Яд ме е ,че я закарах на голям и известен сервиз а се оказаха доста некоректни според мен.VW Polo не е някаква рядка кола за да се намират трудно части за нея - маховик разбирам ама другите неща..... А и като видях два пъти двама различни автомонтьора да се чудят как се отваря предния капак :D - Аз като клиент какво да си помисля? Фолксваген е най-разпространената марка в България и не би трябвало монтьорите да имат подобни трудности.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Чет 04 фев 2016 16:35

Според мен тр да отидеш пак там и да направиш рекламация,щото иначе при друг човек пак ще ти вземат парите-които никак не са малко предполагам-най-малко160лв за труда.И чак като приключи сагата да бегаш от тоя сервиз.

polo_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo_vw » Чет 04 фев 2016 19:48

Въпроса е,че те ще се оправдават че е от маховика или па нещо друго.Ама според мен си ме излъгаха яко - не знам дали карето може да се е счупило като се развали съединителя.Съмнява ме да сега да е пак каре и съм сигурен,че е нещо около съединителя - усещам някакво задиране в педала като чели и в същото време все едно не задейства нищо - такова чувство имам :( . Според мен те позамазаха нещата да не тропа известно време,но ето че чукането се появи пак а и като чели колата вдига обороти повечко за скоростта с която се движи.Не знам дали няма да се правят на интересни нещо.

Последна промяна от IvanMan на Чет 04 фев 2016 20:37, променено общо 2 пъти.
Причина: Не цитирай предишното мнение! Използвай бутон "нов отговор".

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Чет 04 фев 2016 20:37

Тогава иди при проверен човек-колегите от форума ще те упътят ако кажеш от къде си.И тогава той ще ти каже какво въобще са ти сменили .

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”