Здравейте колеги нов съм в форума, проблемът при мен е следния както се вижда в клипа.
Когато поддържам една скорост е добре, но когато тръгна да изпреварвам или изкачвам баир почва да прекъсва, изчистил съм дросела стъпковия мотор под дролела поемаше въздух, там го намазах с тер. силикон но пак същата история.
Малко помощ.
http://vbox7.com/play:822bc741d8
Поло 1,4 99 при ускорение прекъсва
-
- Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
- Двигател:
Re: Поло 1,4 99 при ускорение прекъсва
Оправи си заглавието. От този клип не виждам друго освен, че колата стои но едно място и свети ABS-а и спирачките (дръпната ръчна или липса на спирачна течност). Има и едно колебание в оборотите по едно време. Да не си представяш, че шофираш на този клип

- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: Поло 1,4 99 при ускорение прекъсва
Здравей колега!
Гледам, че колегата Георги ти е помогнал много с ценни съвети.
Ще се опитам и аз да кажа нещо по въпроса.
Ако можеш я закачи на ваг-ком и виж дали имаш misfire на някой цилиндър, възможно е проблема да е от бобина или свещи, по скоро бобина и във високите да се базика, огледай бобината за сцепено или нещо нередно, корпуса е пластмасов и се цепи, влиза влага.
Ако тресе на празен ход, пак най вероятно проблема е в бобината, това им е слабо място така или иначе и повечето колеги ги сменят.
После си примери налягането на горивото, закачи манометър на входа на рейката, 2,5 с вакуума и 3 бара без тръбичката за вакуума.
Ако е по скоро придърпване и имаш чувството, че не и стига бензина, може да има прекъсване и в ниските, на празен ход при изфорсирване.
Ако са инжектори пак ще има придърпване, няма да и стига горивото.
Смени си и горивния филтър, около 20 лв е.
Гледам, че колегата Георги ти е помогнал много с ценни съвети.

Ще се опитам и аз да кажа нещо по въпроса.
Ако можеш я закачи на ваг-ком и виж дали имаш misfire на някой цилиндър, възможно е проблема да е от бобина или свещи, по скоро бобина и във високите да се базика, огледай бобината за сцепено или нещо нередно, корпуса е пластмасов и се цепи, влиза влага.
Ако тресе на празен ход, пак най вероятно проблема е в бобината, това им е слабо място така или иначе и повечето колеги ги сменят.
После си примери налягането на горивото, закачи манометър на входа на рейката, 2,5 с вакуума и 3 бара без тръбичката за вакуума.
Ако е по скоро придърпване и имаш чувството, че не и стига бензина, може да има прекъсване и в ниските, на празен ход при изфорсирване.
Ако са инжектори пак ще има придърпване, няма да и стига горивото.
Смени си и горивния филтър, около 20 лв е.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”