POLO 1.2 12V 2002 г. - не пали поради разтегната верига ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
POLO 1.2 12V 2002 г. - не пали поради разтегната верига ?
Колеги искам да попитам дали е възможно от разтегната верига да не пали колата.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: POLO 1.2 12V 2002 г. - не пали поради разтегната верига ?
Не е разтегната, а е прескочила. За проверката ( набързо за ориентир,без контри):Сваляш свещта на I-ви цилиндър.Буталото качваш в ГМТ. Например с отверката през отвора за свещта гледаш буталото да застане най-горе. Сваляш тапите на главата отстрани за разпределителните валове.Над термостата точно.Във валовете има прорези за контри.Трябва и двата прореза да са хоризонтални и в едва равнина с главата.Ако има разминаване- презацепваш и мериш компресия след това.И най-добре нов комплект ангренаж.Има нов модел с удължен водач( банан както му казват) на веригата.Той обхваща по-добре веригата и малко по-трудно прескача.А твойта щом е 2002 със сигурност е стария модел.Ако купуваш нов комплект оригинален, в комплекта не влиза единия водач.Взима се отделно.Ако се стигне до сваляне на главата- задължително ремонт с монтаж нови легла на клапаните.Да не сваляш глава след време пак.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Аз да се намеся че го ядох с една 16в ръждивка астматичка(3 цилиндъра).Та мушкаш в 1ви цилиндър отверка и даваш на Г.М.Т,гледаш за белезите на валовете и долу на коляновият вал,като трябва на всмукателният клапан на 1ви цилиндър да е ОТВОРЕН(гърбицата да сочи нагоре да не е върху клапана),а ИЗПУСКАТЕЛНИЯТ на 1ви цилиндър да е затворен(върху клапана).Центроваш и правиш няколко завъртания на ръка да провериш да няма среща от 3ти вид,бутало и клапан.Ако няма проблеми затваряш и тестваш,имай на предвид че леко отклонение,едва забележимо може да окаже или в високите или в ниските и там вече ти си го докарваш на усет.
На раждивката дадохме малко предварение и сега злобеее с срещу другите 4 цилиндрови бегачки
бяга по бързо от ръждата

Забравих да допълня,колега и при мен отказа да пали,ама проблема беше в разхлабена верига в следствие на заминал маслен обтегач,едно малко мъничко изчадие и превъртяни няколко зъба на веригата.Не знам на полото дали има такова изчадие или е като по старите с банани,но не е желателно да мъчите колата че може и да стане по голяма беля
На раждивката дадохме малко предварение и сега злобеее с срещу другите 4 цилиндрови бегачки

Забравих да допълня,колега и при мен отказа да пали,ама проблема беше в разхлабена верига в следствие на заминал маслен обтегач,едно малко мъничко изчадие и превъртяни няколко зъба на веригата.Не знам на полото дали има такова изчадие или е като по старите с банани,но не е желателно да мъчите колата че може и да стане по голяма беля

Трябва да има грешки,когато 2та датчика спрат да се "виждат".
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги благодаря за мненията,Оказа се че имам счупен оптегач.Купих цял комплект и колата направо полетя.
- plamen_vv
- Автомобил: Polo 9N3
- Двигател: BBM 2008
Извинявам се че ползвам темата на колегата. Искам да попитам дали е възможно ако е прескочила веригата някой друг зъб, от време на време да се появява проблем при палене, не го прави всеки път (заработва на 2 цилиндира примерно и след това се оправя) и също дали е възможна промяна в динамиката, имам чувството че изтегля по бавно и мудно, особенно до 2800 оборота и сякаш има леко придъпване. Закачана е на диагностика, датчика на разпределителен вал беше заминал, сменен е, както и нови свещи и горивен филтър. Та вече незнам къде да търся проблема. Колата е Поло 1.2 60кс 2008г BBM.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
plamen_vv написа:Извинявам се че ползвам темата на колегата. Искам да попитам дали е възможно ако е прескочила веригата някой друг зъб, от време на време да се появява проблем при палене, не го прави всеки път (заработва на 2 цилиндира примерно и след това се оправя) и също дали е възможна промяна в динамиката, имам чувството че изтегля по бавно и мудно, особенно до 2800 оборота и сякаш има леко придъпване. Закачана е на диагностика, датчика на разпределителен вал беше заминал, сменен е, както и нови свещи и горивен филтър. Та вече незнам къде да търся проблема. Колата е Поло 1.2 60кс 2008г BBM.
Според мен ако има прескочил зъб то проблема с паленето ще е постоянен ако има предварение.Търси проблема другаде и иди на читав майстор.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
plamen_vv написа:Извинявам се че ползвам темата на колегата. Искам да попитам дали е възможно ако е прескочила веригата някой друг зъб, от време на време да се появява проблем при палене, не го прави всеки път (заработва на 2 цилиндира примерно и след това се оправя) и също дали е възможна промяна в динамиката, имам чувството че изтегля по бавно и мудно, особенно до 2800 оборота и сякаш има леко придъпване. Закачана е на диагностика, датчика на разпределителен вал беше заминал, сменен е, както и нови свещи и горивен филтър. Та вече незнам къде да търся проблема. Колата е Поло 1.2 60кс 2008г BBM.
Напълно възможно е.Направи проверка и премери компресията.
- plamen_vv
- Автомобил: Polo 9N3
- Двигател: BBM 2008
vasko__2 написа:plamen_vv написа:Извинявам се че ползвам темата на колегата. Искам да попитам дали е възможно ако е прескочила веригата някой друг зъб, от време на време да се появява проблем при палене, не го прави всеки път (заработва на 2 цилиндира примерно и след това се оправя) и също дали е възможна промяна в динамиката, имам чувството че изтегля по бавно и мудно, особенно до 2800 оборота и сякаш има леко придъпване. Закачана е на диагностика, датчика на разпределителен вал беше заминал, сменен е, както и нови свещи и горивен филтър. Та вече незнам къде да търся проблема. Колата е Поло 1.2 60кс 2008г BBM.
Напълно възможно е.Направи проверка и премери компресията.
В какво се състои проверката?
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Чети по-нагоре.
- snaiperisto
- Автомобил: Skoda Fabia 1.2 12V-METAN
- Двигател: 6Y2 2006
Re: POLO 1.2 12V 2002 г. - не пали поради разтегната верига
Здравейте колеги , да ползвам и аз темата...
Моята кола е Шкода Фабия 1.2 12V , не пали , какво ли не сменихме за проба (имам още една такава , ползвахме я да "донор") , мерихме компресия - 11 атмосфери.
Съмненията клонят към прескочила верига , въпроса ми е може ли въобще да не пали от това ?
Моята кола е Шкода Фабия 1.2 12V , не пали , какво ли не сменихме за проба (имам още една такава , ползвахме я да "донор") , мерихме компресия - 11 атмосфери.
Съмненията клонят към прескочила верига , въпроса ми е може ли въобще да не пали от това ?
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Може. Нали я беше закарал на сервиз?
- snaiperisto
- Автомобил: Skoda Fabia 1.2 12V-METAN
- Двигател: 6Y2 2006
Да и днес видях счупения "банан" , та утре ще сменя това-онова , пък ще видим.
- avtohit77
- Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
- Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI
Колеги някой може ли да ми каже къде е точно отвора за законтряне на коляновият.Благодаря ви предварително. 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако може и аз да се намеся в темата ..
тъста ми карата такова поло и са му се появили проблеми с динамиката на мотора
колата пали и работи нормално ,примерно след 15 минути работа му светва лампата Check engine на таблото и започва да работи на 2 цилиндъра
случвало му се било и преди ама се оправяло винаги
вчера обаче станало така и не се оправило - ходил на сервиз сменяли свещи , въртели му бобините и стигнали до заключение ,че 3ти цилиндър е проблемен - мери ли му компресията - 10/10/6
казали му ,че мотора е за отваряне - възможен вариант за прескочила верига ?
тъста ми карата такова поло и са му се появили проблеми с динамиката на мотора
колата пали и работи нормално ,примерно след 15 минути работа му светва лампата Check engine на таблото и започва да работи на 2 цилиндъра
случвало му се било и преди ама се оправяло винаги
вчера обаче станало така и не се оправило - ходил на сервиз сменяли свещи , въртели му бобините и стигнали до заключение ,че 3ти цилиндър е проблемен - мери ли му компресията - 10/10/6
казали му ,че мотора е за отваряне - възможен вариант за прескочила верига ?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”