Polo 1.4 16V, бензин, AHW, 2000 г,: Шум при запалване на двигателя

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
borisfx
Автомобил:
Двигател:

Polo 1.4 16V, бензин, AHW, 2000 г,: Шум при запалване на двигателя

Мнениеот borisfx » Сря 13 апр 2016 16:31

Преди няколко дни ми сменяха съединителя на Полото, стария беше доста износен. След смяната на съединителя, при запалване на двигателя, започна да се чува един стържещ звук, който се появява веднага след като двигателя запали и продължава 3-4 сек. и после изчезва. Иначе колата си пали нормално, но това стържене при паленето се появи веднага след ремонта и смяната на съединителя. Интересното е, че това стържене изчезва ако например карам колата из града и се налага да я гася и паля 4-5 пъти. Стърженето го има само на първите 2-3 пъти палене и после изчезва. Но колата като преспи една нощ и на другата сутрин пали пак със стържене.
Казах му на майстора че колата е почнала да стърже след неговия ремонт, той каза че бил бендикса или не знам там какво било, нямало нищо опасно и можело да се кара така.
Въпросът ми е. Какво стърже при запалване на колата, защо преди смяната на съединителя не стържеше а сега почна да стърже, майстора ли е некадърен и е сглобил неправилно стартера или и аз не знам там какво има и какво се сваля при ремонт на съединителя. Опасно ли е това стържене, мога ли да карам колата така или трябва веднага да ходя при друг майстор да оправя бакиите на първия майстор.

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Re: Polo 1.4 16V, бензин, AHW, 2000 г,: Шум при запалване на двигателя

Мнениеот freelancer » Сря 13 апр 2016 18:16

Бендикса не може да зацепи, както трябва или задържа, ще ти изрони зъбите на маховика или нещо друго ще скапе, или ще спре да пали въобще.
Много ясно, че е за правене, аз имах същото стържене, беше голям майтап. :mhihi
Два пъти го правих стартера в продължение на около 6 месеца, та втория път стържеше при палене, задържаше, палиш и накрая се чува едно ррррр. :mhihi
Мастора ми каза тогава, че оста на бендикса се била счупила или някакъв държач (макар, че няма такъв) го бил държал, но се бил "мандахерцал" насам натам и за това правил така, дали ме е излъгал, дали не, няма значение, по важното е, че за сега стартера няма проблеми, да чукна на дърво. :icon_lol
Кво ти вика масторчето? "Карай и си свиркай (стържи)". :icon_lol :h020 :beat_butt2

Да не би нещо да не е нагласил, както трябва и за това сега да се прави на чук!? :gruebel :a045

borisfx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borisfx » Сря 13 апр 2016 21:46

freelancer написа:Да не би нещо да не е нагласил, както трябва и за това сега да се прави на чук!? :gruebel :a045

Сигурно не е нагласил нещо както трябва. Той освен съединителя ми сменя и един лагер на скоростната кутия и кой знае какво и как е сглобил всичко после. Пишман майстори - едно правят друго развалят. Аз му викам че нещо е объркал при сглобяването, той вика че нямало как са се обърка щото стартера имал водещи болтове или не знам там какво и всичко бил сглобил както трябва. Сега трябва да ходя на друг майстор, дето на оправя простотиите на първия

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Пет 15 апр 2016 8:06

Вероятността да попаднеш на друг некадърник е много голяма, за това не е зле да проучиш човека при, който ще ходиш дали е читав. Има хора, специалисти, но са много малко, за съжаление, така е навсякъде в нашата родина и не само в тази сфера.
Ще те помоля да споделиш, какво е станало, за да могат и други колеги да избегнат въпросния майстор, ако наситина е претупал нещата или да диагностицират подобен проблем. :c020

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”