Здравейте колеги!
Възможно ли е да ми помогнете за отстраняване на следния проблем:
Преди 3 дена паля колата и тръгвам за София няма никакъв проблем до София.
Паркирам колата пред нас и се чува много гадно стържене/скърцане,заслушах се и ми се струва,че идва при ангренажния ремък.
Започна да го прави по често.Качил съм видео за да чуете и видите.
Благодаря Ви предварително и извинявайте ако съм объркал нещо в темата.
Polo 6n2 1.4 MPI - скърцане/стържене от неясен прозход
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: Polo 6n2 1.4 MPI - скърцане/стържене от неясен прозход
В началото, като купих колата ми сложиха водна помпа менте, след 100 км за щастие градско, ми се появи стържене, така и не можах да установя от къде идва, разбрах, когато забелязах, че ми е пукнат капака на ангренажа, извадих голям късмет, водната помпа, почти се беше разпаднала!
Съветвам те да свалиш капака и да огледате около ангренажа, на клик е и е лесно.
Водната помпа се задвижва от ангренажния ремък и се сменя заедно с ремъка, при мен беше се отпрал един О - пръстен на точкови заварки и той стържеше, не винаги.
Видеото, което си шернал е прайвит, дай му пъблик пърмишънс.
Съветвам те да свалиш капака и да огледате около ангренажа, на клик е и е лесно.
Водната помпа се задвижва от ангренажния ремък и се сменя заедно с ремъка, при мен беше се отпрал един О - пръстен на точкови заварки и той стържеше, не винаги.
Видеото, което си шернал е прайвит, дай му пъблик пърмишънс.

-
- Автомобил:
- Двигател:
По скоро на разбита ролка на генератора, ако е фрайлауфна. Пропада ли ти стрелката на оборотите понякога без да притриса двигателя. Може и лагер на обтяжната ролка да е. Трябва да се огледа по детайлно.
- freelancer
Не е фрайлауфна ролката, при дизелите е фрайлауфна.
Разбита ролка не стърже така, чува се, че закача някъде.
Колега, отваряй капака, не се чуди да не стане мазало, при мен беше същото стържене, като го чух, тръпки ме побиха, стари спомени.
Майтапа настрана, но огледай ангренажа! Нещо закача и стърже, шума идва от ангренажния ремък!
Разбита ролка не стърже така, чува се, че закача някъде.
Колега, отваряй капака, не се чуди да не стане мазало, при мен беше същото стържене, като го чух, тръпки ме побиха, стари спомени.

Майтапа настрана, но огледай ангренажа! Нещо закача и стърже, шума идва от ангренажния ремък!
-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: 6n2 2001 AUD
Интересното е,че колата си пали лесно, обороти ни се менят, загрява си нормално (стрелката за температурата не е минавала средата), като подавам газ стърженето/скърцането не се мени с оборотите
- andreygg
- Автомобил: Polo 6n2
- Двигател: AUA 2000
Такива проблеми не се отстраняват по клипчета и форуми. Закарай колата на майстор.
- freelancer

Ще стане по интересно, когато водната помпа се разпадне изцяло или парчето метал, което се е откъртило от нея пререже ангренажния ремък, това е само хипотеза, но при мен ситуацията беше точно такава, без края, за мой късмет.
Ако не беше се спукал декоративният капак на ангренажния ремък и аз щях да се чудя, какво става, докато в един момент щеше да ми се изясни ситуацията, но уви щеше да е твърде късно.
И при мен стържеше, точно по същия начин и след това утихна.

Само, че още на следващия ден отидох в сервиз, направиха ми рекламация, нов ангренажен ремък и нова водна помпа, този път качествени, за каквито всъщност си бях платил още първия път, но ми ги бяха спестили.
Ако са ти сложили водна помпа "Долц" и е менте, е напълно възможно да е почнала да се разпада, като моята. На външен вид са ги докарали точно, като оригиналните на фолксваген, но явно качеството на материалите и изработка не е същото.

-
Проблема е отстранен оказа се водната помпа :)
- freelancer
Ремъка смени ли го? Каква марка водна помпа сложи?
Добре е, че не ти се изясни произхода на стърженето по време на път, представям си, какво щеше да стане, ако водната помпа се беше разпаднала при около стотина километра в час.
Добре е, че не ти се изясни произхода на стърженето по време на път, представям си, какво щеше да стане, ако водната помпа се беше разпаднала при около стотина километра в час.
-
Ремъка е сменен заедно със водната помпа (тази където е на клипа) и ролка на INA. Сега сложихме немска марката не я помня!
- freelancer
Хепу е марката, най-вероятно, качествена е.
Забелязъл съм, че ментаците и боклуците обикновено са доста лъскави и имат пръстен с точкови заварки, виждал съм такива с марка Метели и Долц.
Този пръстен при качествените липсва, освен на оригиналните, обаче там заварките държат здраво.
Забелязъл съм, че ментаците и боклуците обикновено са доста лъскави и имат пръстен с точкови заварки, виждал съм такива с марка Метели и Долц.
Този пръстен при качествените липсва, освен на оригиналните, обаче там заварките държат здраво.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”