Демпферна шайба за Поло 2

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Hristiansen
Автомобил:
Двигател:

Демпферна шайба за Поло 2

Мнениеот Hristiansen » Съб 14 май 2016 15:28

Здравейте ,колеги .Ще помоля за помощ и мнение .Започнах реставрация на Поло 2 ра генерация ( 86 С ) 1,4 Д и всичко върви повече от добре ,но се оказа ,че гуменото уплътнение на демпферната шайба ( шайба колянов вал ) ,известна на някои и като ремъчна шайба е заминало с времето и леко трака ремъка .Не ми се мисли какво ще стане ,когато с времето и вибрациите го скъса . Изненадата дойде от това,че го няма нито втора употреба ,нито нов ,а падна сериозно ровене в нета. Възможно ли е да се пригоди от друг модел - шайбата е за клиновиден ремък с 4 дупки ,или да се смени целия комплект с някакъв сходен ( малко вероятно според мен ) .Благодаря предварително

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Демпферна шайба за Поло 2

Мнениеот stefan4o » Съб 14 май 2016 16:14

Тези коли са вече доволно стари. Не виждам причина да не може да се нагоди друга шайба, дори и да не е демпферна. Огледай някоя дизелова Голф/Джета двойка дали шайбата й няма да е подобна на твоята. Просто измери самата шайба - оффсета й.
Като най-резервен вариант - стругар. Даваш му твоята, купуваш му матрИал и по нея ти прави друга, само че плътна.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Съб 14 май 2016 17:46

И аз съм карал с плътна шайба ,само че не поло.Автомобила още си джътка с нея-вече 10г.При това беше заварена-премахване на гумата,горещо набиване на втулка и 4 капки заварка за всеки случай.А ми разправяха как ще скъсам кол.вал,как ще започнат едни вибрации...Нищо такова не се случи-освен ,че спестих 250-300лв.

Hristiansen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hristiansen » Съб 14 май 2016 19:51

аз си мислех,че ако се замени с плътна шайба, после мъките ще бъдат още по- големи. Като почнем от лагери на динамото, обтегача на ремъка, самия ремък и т.н. поради това,че ще отнесат те вибрациите ,но това е много добра идея
...и въпреки всичко съм кажи-речи в безизходица - нова няма никъде ,дори е ebay ,втора употреба не искам да слагам,поради простата причина,че и те са на 23-4 години .... най-рационален вариант като че ли си оставя стругаря ...

и все пак ,така мога ли да продължавам да шофирам ,или само до сервиза и бокс ?

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Съб 14 май 2016 22:32

Трябва да провериш от голф 2ка 1,6 д или тд ,не е ли същата шайба- като параметри,и даже ако не се лъжа не е демпферна(в което не съм сигурен).А до това колко ще изкара-може 100км.,може и 5000 .Определено,обаче ако се случи при мен-преминавам на твърда шайба без да се замислям.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 15 май 2016 16:52

Оправи си заглавието според шаблона!

Hristiansen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hristiansen » Вто 17 май 2016 10:52

твърдата (плътна ) шайба ще причини скъсване ,освен ако центровката на двигателя не е наистина перфектна .С кански мъки намерих шайба от майка Германия за 200 лева .ако някой срещне подобно главоболие - да пише

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”