Остана ми още един проблем, който да оправя, след, като се занимавах дълго с двигателя.
От както купих колата, преди 3 и половина години педала леко скрибуца и забелязах, че след, като я покарам известно време, напълно загрее и става и по твърд, не е и лек и плавен, усеща се, че трябва да прилагам по голяма сила, а не трябва да е така.
Значи ходих на няколко места да я гледат хора по сервизите и всички ми казват различни неща.
1 Аксиален лагер, но лагера не вие, пък и натиска е при изгасен двигател, тогава лагера не работи, според мен.
2 Възможно е пружините на притискателния диск да са клеясали и да се натискат по трудно, но пък в началото нещата са по добре.
3 Евентуално жилото.
От прочетеното във форума, знам, че доста колеги имат такъв проблем и някои са го открили, други не. Проблема евентуално може да е и в самия педал, освен да сваля пластмасите и да огледам там.
От всичко прочетено излиза, че трябва да сменя всичко, а дали трябва, нямам идея.
Питам от, къде да почна?
От педала ли или от жилото, някои мастори искат да ми сменят и съединителя, който според мен не приплъзва, но може и да е тръгнал вече, обаче жилото е автоматично и би трябвало да се нагажда според дебелината на феродото на диска.
При теста за съединителя, двигателят изгасва.
Ако някой е минал по този път и може да помогне с нещо, ще съм му благодарен, просто искам този път да избегна смяната на всичко, защото минах по този път с двигателя и сега, ако трябва да сменям пак всичко по съединителя ще бъде доста кофти.
Има ли вариант да разкача жилото от единия край, там където се захваща за пластината на съединителя и да проверя, дали е от жилото или от съединителя?
Или да разкача от другия край към педала и да видя дали не е от педала, междувременно ще напръскам педала, там където се закача на конзолата със спрей.
От доста време карам така, защото проблема не е фрапиращ, но ме притеснява, ако жилото е тръгнало в един момент да не остана без съединител, защото скоро ме чака по дълго пътуване и искам всичко да е перфектно.
Благодаря предварително!