Колата е 1997г. с бензинов двигател. Сменен е целият комплект термостат с кутия, капачка и датчик за температурата в него.
При каране около 7-8 км пробег температурата бавно стига до 90 градуса при топло време. При наклон(спускане) температурата пада на 60-70 градуса, независимо дали спускам по инерция или на скорост.
Сменил съм три термостата с различни температури на отваряне, а също и капачките на радиатора и разширителния съд.
Лятото може да се кара така, но вдига разхода, обаче при студено време ще е голям проблем.
Моля за съвет какъв може да е проблема?
Polo 6N 1997г 1,4 55Hp - не загрява антифриза
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Re: Polo 1,4 55Hp - не загрява антифриза
А термостатното тяло,което си сменил, ново ли е или 2ра употреба?
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е ,че си за нов термостат
-
- Автомобил:
- Двигател:
скоро имах подобен проблем - заседнал термостат.
Първо колата прегряваше. Смених термостата и пластмасовата капачка и се оправи за една седмица. После пак заседна в отворено положение. Колата не ще да загрее повече от 80г.
пак термостата долу и установих, че в новата капачка беше заседнало парченце пластмаса от старата капачка. Първият път като сменях детайлите, това парченце го нямаше. И аз си казах че не е проблем, нека си стои в системата, ще заседне някъде в радиатора и толкоз. Оказа се че съм бил в грешка.
Така реших моят проблем с 2 разглобявания)
Първо колата прегряваше. Смених термостата и пластмасовата капачка и се оправи за една седмица. После пак заседна в отворено положение. Колата не ще да загрее повече от 80г.
пак термостата долу и установих, че в новата капачка беше заседнало парченце пластмаса от старата капачка. Първият път като сменях детайлите, това парченце го нямаше. И аз си казах че не е проблем, нека си стои в системата, ще заседне някъде в радиатора и толкоз. Оказа се че съм бил в грешка.
Така реших моят проблем с 2 разглобявания)
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”