като спирам колата взе да криволи4и,като натисна спирачката де,преди 2 месеца смених накладки,може ли да е от тях или от мисля имам криви джанти??
mod edit: dobrinb
Криволичи при натискане на спирачката...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Теодор написа:Не е от джантите, неравномерно разпределение на спирачното усилие. Провери спир. апарати, цилиндърчета, спир. маркучи някъде задържа и от там се получава кривуличенето
батка ти ги знаеш каде са ,ама аз за първи път се занимавам с кола,и ако не ми ги обясни някой каде са и какво да правя,....имам спирачна те4ност обаче.и от там ли са маркучите който требва да проверя?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Мда след като не си се занимавал трудно ще стане. Ако нямаш познат в сервиз на който да имаш доверие да ги провери викаш някой приятел и почвате да вдигате една по една гумите като почнете от предните на крик. Единия седи в колата и натиска спирачката силно а другия опитва след отпускане на педала да завърти вдигнатото колело което трябва да се завърти веднага и свободно без всякакво задържане. Ако някое показва признаци на задържане значи нещо не е в ред по маслената магистрала към него. Извиняваи за идотското обяснение ама така е от разстояние 

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
playboy_usa написа:Теодор написа:Не е от джантите, неравномерно разпределение на спирачното усилие. Провери спир. апарати, цилиндърчета, спир. маркучи някъде задържа и от там се получава кривуличенето
батка ти ги знаеш каде са ,ама аз за първи път се занимавам с кола,и ако не ми ги обясни някой каде са и какво да правя,....имам спирачна те4ност обаче.и от там ли са маркучите който требва да проверя?
На сервиз - те за нас работят

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Във всички сервизи където правят прегледи ще ти замерят спирачките безплатно и ще се види къде хваща и къде не. Имаш ли хлопане от някъде по предницата, защото може да се окажат и тампони на носачите!
ПП. Според мен не му задържат колелата, защото ако задържаха щеше да захожда след пускане на спирачката, когато колелата освободят, а някое от тях остане неосвободило...при него дърпа със самото натискане на спирачката- поне от това, което е написал това става ясно
ПП. Според мен не му задържат колелата, защото ако задържаха щеше да захожда след пускане на спирачката, когато колелата освободят, а някое от тях остане неосвободило...при него дърпа със самото натискане на спирачката- поне от това, което е написал това става ясно

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
POLO_SPORT написа:Във всички сервизи където правят прегледи ще ти замерят спирачките безплатно и ще се види къде хваща и къде не. Имаш ли хлопане от някъде по предницата, защото може да се окажат и тампони на носачите!
днес в 16:00 ще я оставя .монтьора каза че ще ми прегледа феродо ,накладки,
а и като натисна спирачката се чуства,и чува някакво триене,беше така като зех колата ,оправи се като смених накладките.обаче ето след 2 месеца пак..///
- BaHko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пробвай по старомодния начин - Засилваш колата, удряш спирачката така, че да ти блокират колелата като седи някой отвън и наблюдава. Може да се наложи да сложиш един-двама отзад, за да има тежест и да ти бклокират и задните колела и така ще видиш кое колело не хваща. Но и аз си мисля, че е от неравномерно разпределение на спирачното усилие.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”