Криволичи при натискане на спирачката...

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
playboy_usa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Криволичи при натискане на спирачката...

Мнениеот playboy_usa » Пон 07 май 2007 20:07

като спирам колата взе да криволи4и,като натисна спирачката де,преди 2 месеца смених накладки,може ли да е от тях или от мисля имам криви джанти??
mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 07 май 2007 20:38

Не е от джантите, неравномерно разпределение на спирачното усилие. Провери спир. апарати, цилиндърчета, спир. маркучи някъде задържа и от там се получава кривуличенето :idea:

playboy_usa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот playboy_usa » Пон 07 май 2007 21:09

Теодор написа:Не е от джантите, неравномерно разпределение на спирачното усилие. Провери спир. апарати, цилиндърчета, спир. маркучи някъде задържа и от там се получава кривуличенето :idea:

батка ти ги знаеш каде са ,ама аз за първи път се занимавам с кола,и ако не ми ги обясни някой каде са и какво да правя,....имам спирачна те4ност обаче.и от там ли са маркучите който требва да проверя?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 07 май 2007 21:28

Мда след като не си се занимавал трудно ще стане. Ако нямаш познат в сервиз на който да имаш доверие да ги провери викаш някой приятел и почвате да вдигате една по една гумите като почнете от предните на крик. Единия седи в колата и натиска спирачката силно а другия опитва след отпускане на педала да завърти вдигнатото колело което трябва да се завърти веднага и свободно без всякакво задържане. Ако някое показва признаци на задържане значи нещо не е в ред по маслената магистрала към него. Извиняваи за идотското обяснение ама така е от разстояние :wink:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 07 май 2007 22:59

playboy_usa написа:
Теодор написа:Не е от джантите, неравномерно разпределение на спирачното усилие. Провери спир. апарати, цилиндърчета, спир. маркучи някъде задържа и от там се получава кривуличенето :idea:

батка ти ги знаеш каде са ,ама аз за първи път се занимавам с кола,и ако не ми ги обясни някой каде са и какво да правя,....имам спирачна те4ност обаче.и от там ли са маркучите който требва да проверя?

На сервиз - те за нас работят :D

Потребителски аватар
flameman5
Автомобил: Polo + Leon TDI
Двигател: AHW 2000 + ALH 2004

Мнениеот flameman5 » Вто 08 май 2007 8:29

Аз мисля, че ако я дадеш на някой по-разбиращ да я покара малко може да разбере от какво е проблема. Ако ли не тогава ще се наложи да се правят експерименти или сервиз. Успех

playboy_usa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот playboy_usa » Вто 08 май 2007 8:33

ок днес ще я оставя на сервиз

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Вто 08 май 2007 9:36

Във всички сервизи където правят прегледи ще ти замерят спирачките безплатно и ще се види къде хваща и къде не. Имаш ли хлопане от някъде по предницата, защото може да се окажат и тампони на носачите!

ПП. Според мен не му задържат колелата, защото ако задържаха щеше да захожда след пускане на спирачката, когато колелата освободят, а някое от тях остане неосвободило...при него дърпа със самото натискане на спирачката- поне от това, което е написал това става ясно :wink:

playboy_usa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот playboy_usa » Вто 08 май 2007 12:41

POLO_SPORT написа:Във всички сервизи където правят прегледи ще ти замерят спирачките безплатно и ще се види къде хваща и къде не. Имаш ли хлопане от някъде по предницата, защото може да се окажат и тампони на носачите!

ПП. Според мен не му задържат колелата, защото ако задържаха щеше да захожда след пускане на спирачката, когато колелата освободят, а някое от тях остане неосвободило...при него дърпа със самото натискане на спирачката- поне от това, което е написал това става ясно :wink:

днес в 16:00 ще я оставя .монтьора каза че ще ми прегледа феродо ,накладки,
а и като натисна спирачката се чуства,и чува някакво триене,беше така като зех колата ,оправи се като смених накладките.обаче ето след 2 месеца пак..///

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Вто 08 май 2007 12:58

За два месеца да ги износиш :?

Потребителски аватар
BaHko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BaHko » Сря 09 май 2007 9:30

Пробвай по старомодния начин - Засилваш колата, удряш спирачката така, че да ти блокират колелата като седи някой отвън и наблюдава. Може да се наложи да сложиш един-двама отзад, за да има тежест и да ти бклокират и задните колела и така ще видиш кое колело не хваща. Но и аз си мисля, че е от неравномерно разпределение на спирачното усилие.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”