Polo 6n0 1.4, 60кс 1996г проблем с маслото в двигателя - свети лампата

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
arwen
Автомобил:
Двигател:

Polo 6n0 1.4, 60кс 1996г проблем с маслото в двигателя - свети лампата

Мнениеот arwen » Вто 06 дек 2016 9:41

Здравейте,
от скоро съм собственик на VW polo и за първи път имам проблем с колицата. Ползвам си я за превоз до работата, 100км на ден лек път. Вчера, пътувайки сутринта, изведнъж двигателя се разтрака и светна лампата за маслото. Лампата светна изведнъж, не е мигала преди това по завои. Бях приготвил масло и филтър за смяна, та имах под ръка да долея масълце. Минах 2км и двигателя се разтрака, а лампата светна отново. Обадих се на човек да дойде да разменим колите и моята да ходи на майстор, като за 15-те минути, които чаках колата беше изгасена. (Голям студ беше). Когато стана време колата да пътува, на щеката си показваше масло до втората мярка и колата работеше чудесно, без да мига лампата. Така се беше и върнала 20км и след това още 20 до сервиз. Там ми смениха датчика за маслото, защото стария бил счупен и текло през него. Наистина видях на мястото, където беше нощувала предната вечер, че има локва от масло. Та със нов датчик, масло и филтър потеглих тази сутрин отново, като на 50-тия километър колата се разтрака и лампата за маслото светна. Понеже не я познавам София много добре, реших да спра на бриколаж за масло. Там пък най-евтиното беше 89 лв за 4 литра и реших, че няма да е от там и тръгнах да търся бензиностанция. Като премерих маслото, показваше, че има и колата си заработи отново както трябва. След 2км обаче се разтрака. Така покарах известно време, отбих, спрях за 2 минути и колата спря да трака след това. Така карах още 10-15км и не се чу нищо от двигателя.
След дългото обяснение ето го и въпроса ми - къде се крие маслото и защо го прави и защо като спра двигателя за малко се оправя. Също така защо не го прави равномерно? Примерно като мина 2км се разтрака, после 15км няма проблем?
Ще съм ви много благодарен за някакви съвети и решения.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Re: Polo 6n0 1.4, 60кс 1996г проблем с маслото в двигателя - свети лампата

Мнениеот freelancer » Вто 06 дек 2016 14:02

Най-вероятно ти се запушва цедката в картера, аз бих свалил картера да видя, какво е положението там. Наблюдавай за теч, много ме съмнява петното от масло да е от датчика, поради факта, че при изгасен двигател от там няма как да тече масло, защото маслото се стича в картера.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Polo 6n0 1.4, 60кс 1996г проблем с маслото в двигателя - свети лампата

Мнениеот tdi fen » Вто 06 дек 2016 15:51

според мен се приготви за ремонт на двигателя

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”