Здравейте!Става въпрос за полото от профила.Преди седмица започна да мига дисплея на климатроника.След диагностика се оказа,че проблемът е в моторчето,отварящо/затварящо клапата за рециркулация на въздуха.В момента тази джаджа е свалена http://store.picbg.net/pubpic/E6/48/63a ... 50e648.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/D3/D9/66a ... a1d3d9.jpg ,нова е 325лв! и само в ауто+ се навиха да го поръчат. Търси се нещо втора ръка-засега безуспешно...От пет автоморги- четири ми отговориха отрицателно,евентуално от последната утре ще имам отговор,но надеждата е минимална.Някой ако знае за автоморги,нерегистрирани в нета,но имащи части за фолксваген да сподели.Може ли да се разшири търсенето и при сеат,шкода или ауди...И накрая- а дано ама надали - ако някой продава такава част да пише на л.с.
Поздрави.
Поло 9N1 2005г. моторче за климатроник
Re: Поло 9N1 2005г. моторче за климатроник
Колега,сигурен ли си че проблема е точно в това моторче?
Преди време и при мен започна да мига дисплея на климатроника,..оказа се че е модула ,който управлява степените на парното(вентилатора)..намира се зад жабката,на кофти место е..но го смених....чисто нов струва към 90 лв. Мисля че стария още го пазя,ако те интересува мога да го снимам,да го видиш как изглежда...?
https://www.youtube.com/watch?v=t1zNR9XVPeM ето така беше при мен.
Преди време и при мен започна да мига дисплея на климатроника,..оказа се че е модула ,който управлява степените на парното(вентилатора)..намира се зад жабката,на кофти место е..но го смених....чисто нов струва към 90 лв. Мисля че стария още го пазя,ако те интересува мога да го снимам,да го видиш как изглежда...?
https://www.youtube.com/watch?v=t1zNR9XVPeM ето така беше при мен.
Не знам вече къде е причината.Смених въпросното моторче,отварящо/затварящо клапата за рециркулация.Успях да намеря втора употреба за 40лв.Сега въпросната клапа работи-майсторът я е проверил преди да сглоби разглобеното.Обаче пак си мига пустия дисплей,а при работа в режим Econ си духа топло,но отвреме навреме се чува един силен вятър-точно такъв е звука,без да се променя скоростта на вентилатора,понякога чувам и стържещ звук от средната конзола.Обратно при майстора-нова диагностика,сега пък изписва друга грешка-fresh air blower- в буквален превод означава " вентилатор за свеж въздух".Майсторът забеляза ,че филтърът на климатроника или т.нар. поленов филтър не е уплътнен добре,тъй като капакът,който го придържа е счупен.За щастие нов такъв не е скъп-25лв,такава дреболия в никоя морга не намерих.Сложихме нов поленов филтър,вече добре уплътнен и затворен с ново капаче,изчистихме грешката.Викам си е най-после всичко е наред.Паля-не мига,карам -не се чува вече стърженето,духа си топло,но още след първото спиране,гасене и пак палене-мигането си се появи отново
.Някакви идеи?

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Диагностика - ? грешка. За да мига има записана грешка. Може "фреона" да е намалял- пак мига дисплея.
Може малкото вентилаторче зад дисплея /има отвори на панела да влиза въздух от купето/ да е блокирало от насъбрани боклуци. Перката се изважда нагоре без сила,почистване и смазване на остта със силиконово масло. Офф при мен е мигал дисплея заради блокирало вентилаторче
Може малкото вентилаторче зад дисплея /има отвори на панела да влиза въздух от купето/ да е блокирало от насъбрани боклуци. Перката се изважда нагоре без сила,почистване и смазване на остта със силиконово масло. Офф при мен е мигал дисплея заради блокирало вентилаторче
Май най-накрая се реши проблема.И то като смених майстора.Оказахте се прав,колега,за вентилаторчето-почистили са го и са го смазали,с нова диагностика се оказва,че модулът,който го управлява е дефектирал и затова хаотично само си променяше скоростта на въртене. След смяна и на този модул, засега всичко е наред...
-
- Автомобил:
- Двигател:
кое се сваля за да се изчисти колега
Не знам със сигурност,защото не съм го правил.Но във всеки специализиран сервиз за климатици/климатроници това е рутинна процедура за около 50 лв.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
IcItY написа:кое се сваля за да се изчисти колега
Панела на климта. Много внимателно се разглобява,че се трошат щипките по капака. Като се махне капака се вижда хеликоптерчето точно зад отвориъе на панела. Вдига се нагоре и се чисти, чистят се и отворите пред него откъдето постъпва въздух от купето. Смазва се остта и се пуска хеликоптерчето .
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря колега имам още един въпрос и ще използвам темата тука надявам се да няма проблем и той е малко тъп но все пак не съм на ясно.Колата ми е поло 2002 9н 1.9тди с електронен климатроник с копчета не е със врътки и на него има екон едно копче сега зимата натискам екон карам на него,но точно не ми е ясно за какво служи това копче екон разглеждах какви ли не форуми че спирало работата на компресора някакви е такива но и с включен екон и с изключен екон компресора на климатроника си работи върти се от ремъка от алтернатора,така че сега незнам в какъв случай и закакво е това копче екон.Знам че е тъп въпрос но моля да отговорите дето разбирате благодаря.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Върти шайбата,но компресора не е зацепен.Карай спокойно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
значи да си карам на екон правилно си карам така ли благодаря
Когато караш на Econ си изключил компресора на климата и караш "на парно".Освен ако намалиш температурата на Low,тогава караш само на вентилация,вкарвайки външен въздух,без да го затопляш-подходящ режим за през пролетта или есента,когато нито е за парно,нито за клима.Когато изключиш Econ-а,включваш компресора на климатроника и охлаждаш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
много благодаря за изяснения отговор сега разбрах и това и предполагах но всеки ми казва различни неща и затова реших тука да питам защото не ми се спори благодаря и аз мислих че е така ясно мерси колеги
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”