Поло 6N 1997г. AEY 1.9SDI-смяна на хидравлично масло
-
- Автомобил:
- Двигател:
Поло 6N 1997г. AEY 1.9SDI-смяна на хидравлично масло
Здравейте Колеги. Колата е Поло Класик 1.9 SDI мотор AEY 97г. Скъсал се е единият маншон на хидравличната рейка който ще трябва да се сменя а в този ред и хидравличното масло. Как се сменява хидравличното масло? Моето ми се струва с червеникъв цвят. В магазина ми казват че трябва да е зелено /капачката на резервоарчето е зелена ако има значение/.Кой маркуч е правилно да откача за смяната на маслото или да развивам рейката? Предварително благодаря за отговорите.
Последна промяна от plamko_82 на Съб 12 ное 2016 18:08, променено общо 1 път.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 1.9SDI смяна на хидравлично масло
Маслото ти е наистина червено AFT зеленото е за ел. хидравлики. Колкото до маркуча кои да свалиш изходящия и завъртане на волана няколко пъти пълен ляв и десен за да излезе всичкото масло.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Чакай,защо заради маншона ще сменяш х.масло? Рейката ако не тече не виждам смисъл.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Аз те съветвам да си сложиш зелено оригинално.Около 15 лв е литър,което е напълно достатъчно.Махаш маркуча за ниско налягане от помпата.За да е по-лесно,направи го на подемник,за да можеш да въртиш волана наляво- надясно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В магазина по каталог гледаха и казаха, че маслото трябва да е зелено. Така го дават по каталог. Кой е маркуча за ниско налягане? Този който влиза в помпата от казанчето ли?
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: Поло 6N 1997г. AEY 1.9SDI-смяна на хидравлично масло
Маслото ти е зелено, задължително сложи зелено, какъвто е цвета на капачката такъв е цвета и на маслото. Около 20 лв е литъра, аз съм със SWAG. Има само един маркуч към помпата, другото е тръба, която има мека връзка преди рейката.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”