Поло 6n2, 2000 година 1,4 16 - пяна в антифриза
- Кирил.Веселинов
- Автомобил:
- Двигател:
Поло 6n2, 2000 година 1,4 16 - пяна в антифриза
Здравейте, закупих горепосоченото Поло преди седмица и нещо. След като този петък 25.11 го закарах, за да му сменят антифриза /който беше син, а на разширителният съд пише, че препоръчителното е G12, не знам, дали е важно/ се оказа, че източеният антифриз е мътен, сякаш замърсен, имаше и мазни тъмни налепи по гърлото на разширителния съд. След като наляхме червен антифриз веднага по него се появи бяла пяна. Майсторът каза, че е възможно да има смесване на масло с антифриз. Маслото го смених преди седмица и днес го проверявах, в добро състояние е, не е пресечено, нито гъсто и т.н, съвсем нормално е. Според вас имам ли повод за притеснения, не съм много навътре с колите.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 6n2, 2000 година 1,4 16 - пяна в антифриза
Някой е слагал добавка май-май, а? Не ти, онзи. Ако няма високо налягане(да надува в охладителната система), не смесва маслото с антифриз, нямаш майонеза по щеката на маслото и не губиш антифриз,не пуши бяла димна завеса от ауспуха, както и имаш НОРМАЛНО парно - тогава някой е слагал прахче или добавка, за да спести смяната на детайли, преди да ти пробута колата. Имай едно на ум, че някой може да е слагал добавка и да "лекува" проблем с гарнитура на глава.
Най-добре е ако те притеснява и е от добавка, да се промие системата. Но кой знае какво ще цъфне...
Най-добре е ако те притеснява и е от добавка, да се промие системата. Но кой знае какво ще цъфне...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”