Polo 6N2 1.0 MPI - Гасне на газ
-
- Автомобил: VW POLO 6N2 1.0MPI
- Двигател:
Polo 6N2 1.0 MPI - Гасне на газ
Здравейте колеги имам POLO 6N2 1.0 MPI от скоро му сложих газов инжекцион , и след 2 седмици каране колата започна да гасне когато я освободя от скорост. След известно време започна и доста да придърпва , сменихме свещи и бобина придърпването изчезна, но проблема с гасненето остана. На бензин няма проблем и го забелязах че понякога в спряло положение държи 900 оборота, а понякога 800. Някакви идеи от какво може да е ?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Polo 6N2 1.0 MPI - Гасне на газ
Трябва да се донастрои допълнително където са му качвали газовата.Може да иска да се обогати малко сместа на празен ход,та да не гасне.
-
- Двигател:
Проблема с гасненето е решен колеги-датчик разпределителен вал.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Да не е датчик на колянов вал? Мисля, че са ти нулирали адаптациите и след известно време пак ще почне да гасне.
Надявам се да не съм лош пророк.
Надявам се да не съм лош пророк.
-
- Двигател:
Ами колега сменихме го с нов датчик и изчистихме грешките от компютъра, сега ще я карам и ще видим дали ще се появи проблема.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Дано да са оправили проблема на газ, който няма нищо общо с датчика на разпределителния вал.
Нека да поразсъждаваме:
На бензин нямаш никакъв проблем с гаснене, както си писал, проблема е само на газ, което означава, че датчика си работи!
Както ти каза колегата Бай Сандо, трябва да ти обогатят сместа на газ, да се надяваме да са ти я обогатили, освен, че са те измамили с един датчик, това е истината според мен.
Взели са ти пари за датчик, без да е имало нужда, за мен тия са измамници. Ако са настроили сместа на газ би трябвало да не гасне повече, само внимавай да не им станеш абонат.
Нека да поразсъждаваме:
На бензин нямаш никакъв проблем с гаснене, както си писал, проблема е само на газ, което означава, че датчика си работи!
Както ти каза колегата Бай Сандо, трябва да ти обогатят сместа на газ, да се надяваме да са ти я обогатили, освен, че са те измамили с един датчик, това е истината според мен.
Взели са ти пари за датчик, без да е имало нужда, за мен тия са измамници. Ако са настроили сместа на газ би трябвало да не гасне повече, само внимавай да не им станеш абонат.

-
- Двигател:
Не колега сместа не са я обогатявали, направиха и диагностига и този датчик даде грешка. Ако продължи с проблема пак ще ги посетя 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”