Polo 2006, 1.4, 75 кс. BKY притрисане при ниски обороти (РЕШЕНО)

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
KeyWest88
Автомобил:
Двигател:

Polo 2006, 1.4, 75 кс. BKY притрисане при ниски обороти (РЕШЕНО)

Мнениеот KeyWest88 » Чет 23 фев 2017 20:10

Здравейте колеги. От два дни имам проблем с полото си. Тресе се при ниски обороти под 1000. Когато съм спрял на светофар или подобно. Когато се вдигнат оборотите разбира се нямам проблем.
При набиране има пак хълцане, но не винаги. Не работи правилно. Днес оставих колата в ДН сервиз в Младост. Звъннаха ми към 17.00 часа и ми казаха, че не могат точно да определят какъв е проблема. Свещите са ми ок, както и бобините. Закачили са колата на комп и няма проблеми. Всичко си е ок с двигателя усъмняват се дали не е запушен катализатор, но утре ще я гледат пак. Може ли да ми дадте информация дали това притрисане е симптом на запушен катализатор. Все пак не е евтина част. Рових се във форума и други, но такива признаци като моя не срещнах. Повече ми прилича на бобина заминала, една съм сменявал сам но тогава колата по др начин се държеше. Моля за съвет и :beer

Последна промяна от KeyWest88 на Съб 25 фев 2017 10:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Re: Polo 2006, 1.4, 75 кс. BKY притрисане при ниски обороти

Мнениеот freelancer » Пет 24 фев 2017 7:37

В никакъв случай не давай да ти махат катализатора!!!!! Според мен не е катализатора, колата щеше да умре тотално, нямаше да се набира, понижена мощност и втората сонда щеше да даде проблем, за това си има и лампа, която трябва да светне на таблото!
Свети ли ти нещо? Няма как да нямаш грешки или първата сонда да не отчита ненормална смес.
Щом тресе на празен ход, претриса, от време на време, падат оборотите, значи е или дросела или някой вакуум, в повечето случаи е това причината, а щом го прави само на празен ход, когато не подаваш газ е ВАКУУМ, клапанче за вакуум или нещо подобно, може и да е мръсен дросел. Има вариант и за дебитомер, ако имаш.

Потребителски аватар
KeyWest88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KeyWest88 » Пет 24 фев 2017 8:57

Нищо не ми светва на таблото. Набира добре и няма завишен разход на бензин. Дросела го гледах не е мръсен. Чистя го от време на време.
Днес ще видя какво ще ми кажат. Благодаря ти за бързия отговор

Потребителски аватар
freelancer

Мнениеот freelancer » Пет 24 фев 2017 10:11

Аз се борих с точно такъв проблем, може би около година, докато открия, че някой ми е пробил един вакуум клапан. На празен ход, когато вакуума е най-голям засмуква въздух и обеднява сместа, след около 20 секунди претръсква, падат оборотите за момент и пак си ги стабилизира, обаче дава грешка за ламбда сонда, първата, която е регулиращата, даваше ми и грешки за мисфайъри на всички цилиндри и на първи и втори, така, че според мен имаш записани грешки на 100%, просто не са ти казали истината, ти беше ли там, когато я сканираха за грешки?
ЕГР клапана гледал ли си го?
Това е кола 2006, моята е 2000 година и си каза доста, какво и е, а представям си твоята, какво ще каже, все пак се предполага, че компа е доста по интелигентен. :mhihi
Недей да сменяш части ей така за проба!
Запушен катализатор е, като да си запишиш ауспуха, сещаш се, какво ще се случи, така, че щом си върви колата нормално е абсурд да е в катализатора проблема, моята си е с катализатора и още не е запушен.

Потребителски аватар
KeyWest88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KeyWest88 » Пет 24 фев 2017 12:27

Здравей. Не бях там когато са я сканирали за грешка. Има нещо съмнително. Ще ги видя днес какво ще кажат и ако пак ми кажат, че е катализатор прсото ще си я взема.
Благодаря ти за изчерпателния отговор. Имаш една бира от мен.

Потребителски аватар
freelancer

Мнениеот freelancer » Пет 24 фев 2017 13:22

Мерси за бирата! :beer
Катализатора, като се скапе започва да мирише отзад на развалени яйца.

Потребителски аватар
KeyWest88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KeyWest88 » Съб 25 фев 2017 10:44

Взех си колата.... Оказаха се 2 бобини проблемни. Едната не е работила, а другата ту работила ту не. Като ми го каза умрях от смях. Питам ги: Нали казахте, че бобините са ОК. Нали е нямало натрупани грешки в компютъра. А те отговориха: Е даа ама се оказа, че са те, но и почистихме катализатора. Аз се правя на глупав и не разбиращ и слушам какви глупости ми говорят. Оказва се, че в ДН сервиз са или некадърни или измамници. И то скъпи измамници. Одрусаха ме добре. Но аз съм си виновен, само в крайни случаи съм прибягвал до сервизи. Как се подлъгах този ден не знам. Както и да е. Сега си бачка перфектно и така.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”