Ами, че то аз да не би да имам някакви познания, просто разбрах, че няма кой да ми оправи колата и започнах да я ръчкам сам, тя и без това си беше зле, колко по-зле да стане.
Моята гаснеше постоянно, по няколко пъти, идеше ми да я насека с брадвата или да я запаля, ама въобще ни пука, е някои неща искат по-голям опит и време, а на мен това не ми е работата.
По принцип е хубаво да смениш свещите, те са консуматив, слагат се платинени еднополюсни, аз сложих НЖК, 100 лв. Кабелите са ми Беру, италианчето ги беше сменило, незнайно защо.
Бобината се пука, трябва да я огледаш за пукнатини, ако има само козметични, си карай така, супер е.
Ако има проблем с тези неща по-горе, ще тресе, прекъсва, няма да има мощност и при загрял двигател, но, както знаем, феномена е, че гасне един - два пъти и после всичко е супер, знам, за какво става на въпрос.
Значи не са свещите, но ги смени, ако са много зле, развий ги на студен двигател и ги виж.
Аз нямам ABS, ти, от къде си сигурен, че имаш? Има ли блок за ABS в двигателя? Аз нямам и климатик, така, че не се чуди, а се радвай, че имаш един проблем по-малко.
Тази кола обаче има страхотни спирачки, само малко да бутнеш педала и може да те хвърли през предното стъкло, такива бяха на един приятел, имаше 1.4 тди, моите и те не са такива, малко тегаво е спирането, спира, ама не така, както ми се иска, мисля да сменям спирачната течност, но едва ли е от нея, иначе дисковете, барабаните отзад, са нови, накладките също са в добро състояние, има доста феродо, но не спира, като нова, италианчето ги беше сменило преди да купя колата, тези неща и кабелите са ми армаган.
Хич да не ти пука за колата, това е 17 годишна кола, джамбазите са я спасили от претопяване, автокъщите в България, са, като реанимация, а ние сме, като "Сервиз SOS".
Лесно е за ремонт Полото, иначе има доста положителни черти, но времето си оказва влияние, на по новите коли повечето неща са от пластмаса, която си старее, няма вечни неща, за съжаление.
Трябва да вкараш обаче някой лев и ще стане работата, без пари не става, купи си ваг-ком кабел със софтуера, ще ти трябва.
Успех и да споделиш, до къде си я докарал с гасненето!