Проблем с Полото-тресе странно

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Marata
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Полото-тресе странно

Мнениеот Marata » Чет 05 апр 2007 13:19

Здравейте!
Искам да помоля за помощ.Проблема е следния-първо да уточня че полото е дизел.В спряло положение тресе много странно,а при натискане на спирачката или дърпане на ръчната започва да тресе ужасно много.Всички тампони са прегледани и са здрави,не е и от ауспуха.Проблема е свързан по-скоро нещо със спирачките но за мен нещо няма логика това.Дайте съвет...какво може да е?

Потребителски аватар
Nick_axe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nick_axe » Чет 05 апр 2007 13:35

някой маркуч за вакуум прокъсан и от там да ти издиша и да тресе от промяна в оборотите :idea:
иначе за поло си има раздел :idea:
и ползвай търсачката :idea:

Последна промяна от Nick_axe на Чет 05 апр 2007 15:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vextor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vextor » Чет 05 апр 2007 14:15

Ако проблема се явява само когато натиснеш спира4ките , зна4и са ти криви дисковете !
А по принцип дизелите си имат леко поклащане на ниски обороти :wink:

Marata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marata » Чет 05 апр 2007 14:53

Не е нито от дисковете ,нито от тампоните-всичко е проверено вече.Извинявам се че темата не си е на местото

Marata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marata » Чет 05 апр 2007 14:55

че не си БЕШЕ на местото ,ще се радвам някой да ми подскаже какво може да е.Аз затова и питам ,защото е много странно за мен и не мога да си го обясня.

Marata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marata » Пет 06 апр 2007 8:11

А освен това забравих да кажа това го прави само в спряло положение-например седя си на светофара при пусната спирачкатресе малко,натискам спирачката и започво да тресе адски много,направо не се седи в колата.Казаха ми че може да е от сервото на спирачките ама незнам......някой да знае ако се окаже че е от това колко ще ми вземат горе долу за ново такова?

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 06 апр 2007 10:02

Абе да ти беше бензинова колата - да кажеш че е от сервото, ама при теб с тоя дизел :roll: :roll: :roll:
Дизела май не взима вакуум за сервото от всмукателния колектор, а си има отделна помпа - вакуум помпа (освен ако не си с ABS). Обърни към дизелджиите - там според мен ще ти помогнат по-пълноценно.
Успех :да:

Marata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marata » Пет 06 апр 2007 11:38

Ами да-а ABS съм!

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 06 апр 2007 13:32

Marata написа:Ами да-а ABS съм!

Проблемът според мен е в/от помпата за ABS-а !
Тя е електрическа и ако е тръгнала може да тегли много ток и да товари генератора -> от това да ти падат оборотите на двигателя и от това да ти тресе.
Да изчакаме и други мнения все пак :)

Marata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marata » Пет 06 апр 2007 13:36

Е да ама оборотите не падат-стоят си заковани на 1000

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с Полото-тресе странно

Мнениеот GAD » Пет 06 апр 2007 14:00

Marata написа:Здравейте!
Искам да помоля за помощ.Проблема е следния-първо да уточня че полото е дизел.В спряло положение тресе много странно,а при натискане на спирачката или дърпане на ръчната започва да тресе ужасно много.Всички тампони са прегледани и са здрави,не е и от ауспуха.Проблема е свързан по-скоро нещо със спирачките но за мен нещо няма логика това.Дайте съвет...какво може да е?

Привет!

Бързам да ти кажа, че няма нищо притеснително...

Неведнъж съм казвал, че дизелчето иска от време на време да го "продухваш" на извънградско... При мен също е така, ако ми се съберат много километри само градско - започва да тресе и да работи лошо... След 100-200 км извън града работи като часовник...

Хубавата нафта и оборотите разбира се са също важни... Аз лично съм ги сложил на 1000 + една идея където вибрациите са минимални...

Иначе ефекта със спирачката и аз го имам... При натискане на педала връзката със земята става по-малко еластична отколкото при отпусната спирачка и оттам повече вибрации...

Можеш също леко да изпуснеш гумите... Веднъж ги бях напраскал на 2.5 защото беше пълна колата и в купето после не се седеше от вибрации...

Успех!

Marata
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с Полото-тресе странно

Мнениеот Marata » Пет 06 апр 2007 14:19

GAD написа:
Marata написа:Здравейте!

Привет!

Бързам да ти кажа, че няма нищо притеснително...

Неведнъж съм казвал, че дизелчето иска от време на време да го "продухваш" на извънградско... При мен също е така, ако ми се съберат много километри само градско - започва да тресе и да работи лошо... След 100-200 км извън града работи като часовник...

Хубавата нафта и оборотите разбира се са също важни... Аз лично съм ги сложил на 1000 + една идея където вибрациите са минимални...

Иначе ефекта със спирачката и аз го имам... При натискане на педала връзката със земята става по-малко еластична отколкото при отпусната спирачка и оттам повече вибрации...

Можеш също леко да изпуснеш гумите... Веднъж ги бях напраскал на 2.5 защото беше пълна колата и в купето после не се седеше от вибрации...

Успех!

Здравей!
Да го продухвам?!?!Аз карам предимно извънградско поради причината,че работя в княжево,а пътувам от другия край на София и минавам по заобиколен път и само газ до дупка,колкото може.А върви иначе-1.9D-много съм доволна!Обаче тъпите вибрации.......

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 07 апр 2007 0:34

първата жена дето не се кефи на вибрации....

Marata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marata » Съб 07 апр 2007 13:27

Напротив,но не точно на тези.като спра на светофар и започвам да се ядосвам-толкова се тресе,че ако съм отворила прозореца -стъклото дрънчи. :roll:

playboy_usa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот playboy_usa » Нед 08 апр 2007 16:10

И аз имам подобен проблем,на 1100 оборота сам,иначе ако паднат и почва да тресе адско,незнам от какво е това,уж тампоните са наред,ама....

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”