Здравейте!
Искам да помоля за помощ.Проблема е следния-първо да уточня че полото е дизел.В спряло положение тресе много странно,а при натискане на спирачката или дърпане на ръчната започва да тресе ужасно много.Всички тампони са прегледани и са здрави,не е и от ауспуха.Проблема е свързан по-скоро нещо със спирачките но за мен нещо няма логика това.Дайте съвет...какво може да е?
Проблем с Полото-тресе странно
- Nick_axe
- Автомобил:
- Двигател:
някой маркуч за вакуум прокъсан и от там да ти издиша и да тресе от промяна в оборотите
иначе за поло си има раздел
и ползвай търсачката

иначе за поло си има раздел

и ползвай търсачката

Последна промяна от Nick_axe на Чет 05 апр 2007 15:25, променено общо 1 път.
А освен това забравих да кажа това го прави само в спряло положение-например седя си на светофара при пусната спирачкатресе малко,натискам спирачката и започво да тресе адски много,направо не се седи в колата.Казаха ми че може да е от сервото на спирачките ама незнам......някой да знае ако се окаже че е от това колко ще ми вземат горе долу за ново такова?
Re: Проблем с Полото-тресе странно
Marata написа:Здравейте!
Искам да помоля за помощ.Проблема е следния-първо да уточня че полото е дизел.В спряло положение тресе много странно,а при натискане на спирачката или дърпане на ръчната започва да тресе ужасно много.Всички тампони са прегледани и са здрави,не е и от ауспуха.Проблема е свързан по-скоро нещо със спирачките но за мен нещо няма логика това.Дайте съвет...какво може да е?
Привет!
Бързам да ти кажа, че няма нищо притеснително...
Неведнъж съм казвал, че дизелчето иска от време на време да го "продухваш" на извънградско... При мен също е така, ако ми се съберат много километри само градско - започва да тресе и да работи лошо... След 100-200 км извън града работи като часовник...
Хубавата нафта и оборотите разбира се са също важни... Аз лично съм ги сложил на 1000 + една идея където вибрациите са минимални...
Иначе ефекта със спирачката и аз го имам... При натискане на педала връзката със земята става по-малко еластична отколкото при отпусната спирачка и оттам повече вибрации...
Можеш също леко да изпуснеш гумите... Веднъж ги бях напраскал на 2.5 защото беше пълна колата и в купето после не се седеше от вибрации...
Успех!
Re: Проблем с Полото-тресе странно
GAD написа:Marata написа:Здравейте!
Привет!
Бързам да ти кажа, че няма нищо притеснително...
Неведнъж съм казвал, че дизелчето иска от време на време да го "продухваш" на извънградско... При мен също е така, ако ми се съберат много километри само градско - започва да тресе и да работи лошо... След 100-200 км извън града работи като часовник...
Хубавата нафта и оборотите разбира се са също важни... Аз лично съм ги сложил на 1000 + една идея където вибрациите са минимални...
Иначе ефекта със спирачката и аз го имам... При натискане на педала връзката със земята става по-малко еластична отколкото при отпусната спирачка и оттам повече вибрации...
Можеш също леко да изпуснеш гумите... Веднъж ги бях напраскал на 2.5 защото беше пълна колата и в купето после не се седеше от вибрации...
Успех!
Здравей!
Да го продухвам?!?!Аз карам предимно извънградско поради причината,че работя в княжево,а пътувам от другия край на София и минавам по заобиколен път и само газ до дупка,колкото може.А върви иначе-1.9D-много съм доволна!Обаче тъпите вибрации.......
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”