Проблем със спирачки на задните колела

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
martinpetrov
Автомобил:
Двигател:

Проблем със спирачки на задните колела

Мнениеот martinpetrov » Чет 24 май 2007 21:43

Здравейте, ето и малко предистория, миналата година като минавах на техническия преглед пича ми обърна внимание, че задно ляво колело не спира в нормите. Отидох в сервиз и им казах освен другите работи ,коите сменях да обърнат внимание и на колелото като отивайки да си взема колата ми казаха, че няма проблеми и всичко било наред. И карам си спокойно аз цяла година и единственото, което ми е правило впечатление е, че когато спирам рязко с голяма скорост усещам леко носене на една страна. И така вчера отивам на преглед пак и всичо друго на шест, а пича ми вика задните ти спирачки не спират в нормите. И аз се облещих
Та имам следните два въпроса:
Има ли нещо друго освен накладки и цилиндърче за което трябва да мисля да купувам? (задния мост е барабани не са дискови)
И един въпрос който може да е малко глупав но има ли възможност този проблем да доведе до по голям в цялата спирачна система?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 24 май 2007 22:42

Аз бях от неверниците ,че щом има спирачна течност в казанчето нищо не трябва да се пипа. Скоро я смених и разликата се усеща.
Има едно клинче натегнато с пружина дето е за саморегулиране на задните накладки, ако е клеясало то може и от там да ти идва проблема

хвърли едно оче и на тази тема: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%F7%EA%E8

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Пет 25 май 2007 8:33

колега, при мен проблема беше същия :wink: аз си смених едното цилиндърче, защото беше блокирало :shock може и при теб да е така :D

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пет 25 май 2007 10:40

Наско, кантара определя съотношението на спирачно усилие предни къмто задни, ако е от него проблема то тогава и двете задни няма да му работят, а не само едната...

И в крайна сметка не стана ясно дали си сменил накладки и цилиндърчета...

Потребителски аватар
martinpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinpetrov » Пет 25 май 2007 11:39

Не съм сменял нищо все още аз това и питам освен тях дали ще трябва да мисля и за още нещо :cry:

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пет 25 май 2007 12:09

Отвори барабана и виж има ли феродо изобщо, което да спира...акоо няма си го сменяш, а ако има и въпреки това не спира, смянаш и цилиндърчетата+гумичките.

ПП. Не искам да те засегна ама тази тема ми звучи като: "колата ми не иска да пали, дали е само от това, че нямам бензин или да търся причината и другаде?"

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 25 май 2007 18:09

Най-вероятния проблем е износени барабани отзад.
Попитай колегата saa27, той днес беше при ваското1 за оправяне на същото нещо ;)
Сменят се:
1. барабани
2. лагери
3. спирачни цилиндърчета
4. накладки

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 25 май 2007 18:51

POLO_SPORT написа:Наско, кантара определя съотношението на спирачно усилие предни къмто задни, ако е от него проблема то тогава и двете задни няма да му работят, а не само едната...

И в крайна сметка не стана ясно дали си сменил накладки и цилиндърчета...

Ха - този кантар..... замаяваха ме ,че имам таквоз чудо....бил на задният мост разположен - е дзверих се ,дзверих се, ЯЗ токова чудо немамммм :?: :?:
Аз говоря за тези клинчета дето има по едно във всеки барабан, ако едното клеяса няма да спира съответното колело, а другото ако си е наред (което е на другият кръг) ще спира

Аз колко си играх стези клинчета... набивам ги- спирачките държат ,ама не пускаха :evil: - избивам ги ,обратен ефект Даже и лагера отхлабвах да не стържи.Накрая се оказ ,че цилиндърцето което е двойно е запекло само от едната страна След като го смених се оправиха нещата

Потребителски аватар
saa27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saa27 » Пет 25 май 2007 20:40

vasstop написа:Най-вероятния проблем е износени барабани отзад.
Попитай колегата saa27, той днес беше при ваското1 за оправяне на същото нещо ;)
Сменят се:
1. барабани
2. лагери
3. спирачни цилиндърчета
4. накладки

Мммммм да и вече имам и спирачки и ръчна. Доста се изръсих ама за спирачки нема как требе се спира.

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пет 25 май 2007 22:00

не може да нямаш. гледай пак...или по-добре накарай някой да ти го покаже :wink:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 27 май 2007 20:17

POLO_SPORT написа:не може да нямаш. гледай пак...или по-добре накарай някой да ти го покаже :wink:

Може - ако има забавители на спирачната помпа за задния кръг - като при мен ;)

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пон 28 май 2007 12:14

А, за пръв път чувам за подобно нещо :shock толкова ли се оскъпява, ако я бяха направили с кантар :?

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 28 май 2007 19:26

Смени цп.цилиндърчета, цялата цпирачна течност (ако е тъмна) и евентуално маркучите! Цялата сп.течност е по-малко от литър.
Мойта също нямаше кантар (от това зависи типът на цилиндърчето) :)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 29 май 2007 0:09

има заводско половери, без забавител и без кантар.
ААУ масово са такива ;)

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 29 май 2007 8:49

Е, сега вече си обясних и защо моите цилиндърчета са саморегулиращи се (с по-малък диаметър са и струват 18 лв) ,а не от другите с по-голям диаметър дето са по 13 лв. И вместо да разглобявате барабана и да гледате колко милиметра ви е цилиндърчето преди да отидете в магазина просто вижте дали имате кантар.

п.п. Цилиндърцетата за МОЕТО поло са общо 4 вида. Саморегулиращи се и обикновени до незнам си кой номер на рамата ,и пак саморегулиращи се и обикновени след въпросният номер на рамата.

2 п.п. Малко отклоних темата на човека (за което моля да ме извини) ,но се надявам да си е решил проблема.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”