Здравейте, ето и малко предистория, миналата година като минавах на техническия преглед пича ми обърна внимание, че задно ляво колело не спира в нормите. Отидох в сервиз и им казах освен другите работи ,коите сменях да обърнат внимание и на колелото като отивайки да си взема колата ми казаха, че няма проблеми и всичко било наред. И карам си спокойно аз цяла година и единственото, което ми е правило впечатление е, че когато спирам рязко с голяма скорост усещам леко носене на една страна. И така вчера отивам на преглед пак и всичо друго на шест, а пича ми вика задните ти спирачки не спират в нормите. И аз се облещих
Та имам следните два въпроса:
Има ли нещо друго освен накладки и цилиндърче за което трябва да мисля да купувам? (задния мост е барабани не са дискови)
И един въпрос който може да е малко глупав но има ли възможност този проблем да доведе до по голям в цялата спирачна система?

Проблем със спирачки на задните колела
- martinpetrov
- Автомобил:
- Двигател:
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Аз бях от неверниците ,че щом има спирачна течност в казанчето нищо не трябва да се пипа. Скоро я смених и разликата се усеща.
Има едно клинче натегнато с пружина дето е за саморегулиране на задните накладки, ако е клеясало то може и от там да ти идва проблема
хвърли едно оче и на тази тема: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%F7%EA%E8
Има едно клинче натегнато с пружина дето е за саморегулиране на задните накладки, ако е клеясало то може и от там да ти идва проблема
хвърли едно оче и на тази тема: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%F7%EA%E8
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
- martinpetrov
- Автомобил:
- Двигател:
Отвори барабана и виж има ли феродо изобщо, което да спира...акоо няма си го сменяш, а ако има и въпреки това не спира, смянаш и цилиндърчетата+гумичките.
ПП. Не искам да те засегна ама тази тема ми звучи като: "колата ми не иска да пали, дали е само от това, че нямам бензин или да търся причината и другаде?"
ПП. Не искам да те засегна ама тази тема ми звучи като: "колата ми не иска да пали, дали е само от това, че нямам бензин или да търся причината и другаде?"
- Anbuch
- Полохолик
- Контакти:
POLO_SPORT написа:Наско, кантара определя съотношението на спирачно усилие предни къмто задни, ако е от него проблема то тогава и двете задни няма да му работят, а не само едната...
И в крайна сметка не стана ясно дали си сменил накладки и цилиндърчета...
Ха - този кантар..... замаяваха ме ,че имам таквоз чудо....бил на задният мост разположен - е дзверих се ,дзверих се, ЯЗ токова чудо немамммм

Аз говоря за тези клинчета дето има по едно във всеки барабан, ако едното клеяса няма да спира съответното колело, а другото ако си е наред (което е на другият кръг) ще спира
Аз колко си играх стези клинчета... набивам ги- спирачките държат ,ама не пускаха

vasstop написа:Най-вероятния проблем е износени барабани отзад.
Попитай колегата saa27, той днес беше при ваското1 за оправяне на същото нещо
Сменят се:
1. барабани
2. лагери
3. спирачни цилиндърчета
4. накладки
Мммммм да и вече имам и спирачки и ръчна. Доста се изръсих ама за спирачки нема как требе се спира.
- Anbuch
- Полохолик
- Контакти:
Е, сега вече си обясних и защо моите цилиндърчета са саморегулиращи се (с по-малък диаметър са и струват 18 лв) ,а не от другите с по-голям диаметър дето са по 13 лв. И вместо да разглобявате барабана и да гледате колко милиметра ви е цилиндърчето преди да отидете в магазина просто вижте дали имате кантар.
п.п. Цилиндърцетата за МОЕТО поло са общо 4 вида. Саморегулиращи се и обикновени до незнам си кой номер на рамата ,и пак саморегулиращи се и обикновени след въпросният номер на рамата.
2 п.п. Малко отклоних темата на човека (за което моля да ме извини) ,но се надявам да си е решил проблема.
п.п. Цилиндърцетата за МОЕТО поло са общо 4 вида. Саморегулиращи се и обикновени до незнам си кой номер на рамата ,и пак саморегулиращи се и обикновени след въпросният номер на рамата.
2 п.п. Малко отклоних темата на човека (за което моля да ме извини) ,но се надявам да си е решил проблема.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”