Polo 9n1, AWY 1.2 - Датчик за темп. на охлажд. течност

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
emilstefanov
Мнения: 15
Регистриран на: Вто 27 дек 2016 16:07
Автомобил: VW Polo
Двигател: AWY 2004

Polo 9n1, AWY 1.2 - Датчик за темп. на охлажд. течност

Мнениеот emilstefanov » Сря 22 фев 2017 9:59


Добър ден, да попитам на двигател AWY 1.2, къде се намира датчика за температурата на охлаждащата течност, че е за смяна. Колата периодично дава грешки P0116 или P0118, като тръгна стрелката на температурата седи поне 5 минути на минимум и после тръгва на горе, после показва някъде с 20 градуса разлика. Усеща се и едно леко тресене на празен ход. Коя марка ще ми препоръчате и знаете ли му кода за да знам какво да купя. Доколкото разбрах смяната е лесна, на студен двигател се разкача датчика от буксата, маха се щифта който го държи и се вади като ще изтече около 1 литър от течността.




Потребителски аватар
emilstefanov
Мнения: 15
Регистриран на: Вто 27 дек 2016 16:07
Автомобил: VW Polo
Двигател: AWY 2004

Re: Polo 9n1, AWY 1.2 - Датчик за темп. на охлажд. течност

Мнениеот emilstefanov » Сря 01 мар 2017 11:59


Смених го вчера, работа за 2 минути, изтече 250 мл. течност долях вода. Вече показва коректно температурата и оборотите на празен ход са около 750. Намира се отдясно на двигателя свързан е с термостата http://prikachi.com/images.php?images/602/9055602W.jpg, http://prikachi.com/images.php?images/603/9055603w.jpg


Потребителски аватар
javor_bg
Мнения: 636
Регистриран на: Вто 25 сеп 2007 19:59
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Polo 9n1, AWY 1.2 - Датчик за темп. на охлажд. течност

Мнениеот javor_bg » Сря 08 юли 2020 14:21


Здравейте ! Да използвам темата на колегата за една Ибиза 1.4 1999г. Значи грешка P0118 се появява като непотвърдена, докато колата не загрее малко за известно време. Температурата на диагностика в произволни моменти отива на -40 градуса и след това се оправя. След като загрее колата няма проблеми. Възможно ли е датчика да е заминал ? Пръскал съм буксата хубаво с контактен спрей, но проблема продължава. Мърдал съм сноповете на инсталацията и това не води до пропадането на температурата до -40 градуса.



Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта