Възможно ли е?
Забелязвам че са ми много къси скоростите, а например на 5-та се движа с около 90 ~ 95км/ч а вече съм на 3000 оборота.
И ако може да ми кажете къде да го видя тоя номер на скоростите, после ще се разровя във търсачката за да намеря номерата на дизеловите скоростни кутии.
П.С. полото е с AEF мотор.
Бензинова скоростна кутия на дизелово поло?
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
възможно е но е непростима грешка:
-ск кутуя на дизела е разчетена за по-голям въртя. момент.
на бензина ВМ идва /особенно при малолитражките/ след 3000-3100 оборота.. и приключва до около 6000
при дизела идва на около 1800 - приключва на 4000
демек последствията ще са.. невървяща кола при нормална употреба .. изпреварвания, баири прочее...
и на магистралата със 120 ще си пръснеш мотора
-ск кутуя на дизела е разчетена за по-голям въртя. момент.
на бензина ВМ идва /особенно при малолитражките/ след 3000-3100 оборота.. и приключва до около 6000
при дизела идва на около 1800 - приключва на 4000
демек последствията ще са.. невървяща кола при нормална употреба .. изпреварвания, баири прочее...
и на магистралата със 120 ще си пръснеш мотора

- Joro1894
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
от личен опит мога да кажа
5та скорост на бензиново Поло = 4та на Дизелово абсолютно никаква разлика в оборотите
след 4месечно търсене на 5та скорост за 1900D намерих една кутия която е със 100% здрава 5та скорост не се поколебах и направо я купих оказа се че е от бензиново Поло и сега не мога да се отърва от нея
5та скорост на бензиново Поло = 4та на Дизелово абсолютно никаква разлика в оборотите
след 4месечно търсене на 5та скорост за 1900D намерих една кутия която е със 100% здрава 5та скорост не се поколебах и направо я купих оказа се че е от бензиново Поло и сега не мога да се отърва от нея

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така, добре...
Незнам дали ме разбрахте правилно. Нямам намерение да слагам бензинова скоростна кутия на полото... По скоро се чудя дали в момента карам с такава и ако е така какво да правя...
не разбрах къде да търся номера на скоростната кутия, но тази вечер ще се огледам. Не мога да кажа че не набира колата просто ме озадачават късите предавки.
Искам да знам дали е нормално да се движа с около 95 км/ч на 5-та и оборотомера да сочи 3000об/мин
Незнам дали ме разбрахте правилно. Нямам намерение да слагам бензинова скоростна кутия на полото... По скоро се чудя дали в момента карам с такава и ако е така какво да правя...
не разбрах къде да търся номера на скоростната кутия, но тази вечер ще се огледам. Не мога да кажа че не набира колата просто ме озадачават късите предавки.
Искам да знам дали е нормално да се движа с около 95 км/ч на 5-та и оборотомера да сочи 3000об/мин
- Tatrata
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: ABF
Uneek написа:Аз съм с 1.4 бензин и на 100 км/ч съм на точно 3000 оборотки на 5та предавка
Аз пък на 5-та на 95 км съм на 3000 об. а на 120 съм на 4000 и малко. Може скоростите да са от AFH ? Не си знам номера на скоростите, но щом са му така къси, може и да има нещо сменяно. Доколкото съм запознат на 1.4 не винтиловите мотори на 90 км. трябва да показват 2500 об. Моля да ме поправите ако греша !
- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”