Още една тема за бензиномер

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Още една тема за бензиномер

Мнениеот porko » Пон 02 юли 2007 19:47

Колеги,съжалявам,ако досаждам,ама и в търсачката не намерих решение на моя проблем.Вечерта работеше бензиномера,сутринта спря.Стрелката е в долно положение.Уплаших се,че съм останал на сухо и заредих.Нъц.Не мърда.Отворих резервоара,а той до половината.Извадих помпата с датчика за бенз и кво да видя...Черно от боклуци.Почистих със спирт пистичките на реостата и чак тогава видях,че са изядени.Но не на мястото на писеца,а на много други места.Сякаш самия бензин е действал в това направление.Под писеца си е наред.Въпросите ми са:продава ли се само плочка с писти или най-много с поплавъка,или трябва да купувам комплект с бензинова помпа.Колко струва евентуално и в двата варианта и дали има друго разрешение на проблема.Автомобилът е POLO FOX 1994.1.1 AAU 45 коня.Моля за отговори,че в петък ще пътувам надалеч и ми се иска до тогава да се оправят нещата.Между другото изпробвах уреда на таблото като дадох на късо изводите на буксата.Работи безотказно.Благодаря за вниманието.

Потребителски аватар
porko

Мнениеот porko » Вто 03 юли 2007 5:06

Явно нито един майстор не е чел за моя проблем :( Днес след работа ще обиколя магазините,пък ако няма ще ползвам автобус в петък.Все пак ако и когато проблемът се разреши ще пиша.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Вто 03 юли 2007 7:09

показа ли бензиномера или не след като си почистил сондата ако не нов датчик и свали да измиеш резервоара моито половерче бе на същия хал но като измих резервоара и смених датчика всичко е шест особенно ако полото е италианка ще видиш че градския кенеф е нищо като почнеш да миеш резервоара и след това смени и бенз филтър че и тои е пълен с мръсотия

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Вто 03 юли 2007 10:25

извади таблото и виж дали буксата влиза стабилно -лоша вързка а ток и жена хвабаво не държат

Потребителски аватар
porko

Мнениеот porko » Вто 03 юли 2007 16:03

Писах вече,че уреда ми работи и са изядени пистите на плочката.В магазина ми искат 75 лева за целия комплект.Помпа с поплавък и плочка.Така,че отивам да ги купя.Дано да си паснат на мястото на другата.

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Вто 03 юли 2007 16:36

и аз имам подобен проблем :roll: само че при мен е следния: значи когато колата е студена (стелката на температурата е в белия сектор) горивомера показва, че нямям бензин - в резервата стои :arrow: когато двигателят загрее горивомера си показва точно - примерно 15 литра :roll: някакви предположения :?: :dontknow:

Потребителски аватар
porko

Мнениеот porko » Вто 03 юли 2007 20:30

ГРЕШКА!!!!! 75 лева е само помпата.Без датчици-матчици,поплавъци и тям подобни.Обикалях моргите-нъц.Няма.Опитах да възстановя старата плочка,ама също нъц.Ще пусна темата и в "Купува",но ако някой колега има излишна,или пък цял комплект на сносна цена-да се обади.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 03 юли 2007 21:15

Здрасти колега - пълни до горе и тръгвай с половера смятай ги по 8/100 ако искаш разход - не се притеснявай - повече няма да изгори.
Аз съм със същия двигател, само че карбуратор - повече от 7 извънградско няма брат.
Тръгвай, пък като се прибереш ще я правиш помпата - май цяла ще я взимаш май.
В Mobile-то има доста половери на части - ще намериш помпата к-т и всичко е ОК
Стрелката на таблото да не те притеснява :да:
Кви рейсове, кво чудо - пали дзверо и газ :lol:

Потребителски аватар
porko

Мнениеот porko » Вто 03 юли 2007 22:01

Кви 7,кви пет лева,бе брат?Мен седем ми гори градско.Последния път преди два месеца на дълго го засякох на 4,6/100 км.По пет ще ги смятам и дано не им изгубя сметките :D

Потребителски аватар
lrlmodo

Мнениеот lrlmodo » Вто 03 юли 2007 22:11

porko написа:Кви 7,кви пет лева,бе брат?Мен седем ми гори градско.Последния път преди два месеца на дълго го засякох на 4,6/100 км.По пет ще ги смятам и дано не им изгубя сметките :D

Бе и аз съм така - ма таз София не влиза в тез цифри :lol:
На извън и аз съм под 5 (магистрала) но ти ги смятай в повечко - за всеки случй.
Айде и приятно пътуване - не го мисли - VW е колата :heeeavy metal

Потребителски аватар
porko

Мнениеот porko » Сря 04 юли 2007 19:16

Здравейте на всички.Какво се случи,както се казва,в предната серия:Прецака се бензиномера и открих,че причината е в плочката с пистите,по които драска писеца на поплавъка.Мъчих се да я подновя,ама нъц.Намерих за 20 лева плочка с поплавък(всъщност момчето с голям зор измъкна помпата),втора ръка,,монтирах я и сега имам бензиномер.Вярно,че показва малко повече от старата плочка,ама и без това ли...Важното е,че има някакви показания и мога що-годе да следя нивото на бенза.Благодаря за отзивите и всичко най за сега.

Потребителски аватар
lrlmodo

Мнениеот lrlmodo » Сря 04 юли 2007 20:24

Четито :heavymetal:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”