Неясен теч на гориво около резервоара

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
keri
Автомобил:
Двигател:

Неясен теч на гориво около резервоара

Мнениеот keri » Вто 10 юли 2007 9:18

Здравейте на всички, от три месеца съм собственик на Polo 1,4, бензин 96г. често чета форумите, но за първи път реших да пиша за да споделя проблема си. Ще се радвам ако ми отговорите и дадете някакви съвети. Проблема е следния, случва ми се вече два пъти в разстояние на две седмици - запалвам колата, потеглям и започва да тече гориво, гледахме я на канал в резервоара влизат три маркуча, прозрачен, син и черен, вървят покрай резервоара на горе към купето и под задните седалки се показват и влизат в нещо не разбирам какво е то. Някъде в този участък между резервоара и купето е теча, има следи върху резервоара и идват някъде от горе. Интересното е че не се случва всеки път, след като колата потегли тече извесно време и спира. Втория път бях сама с колата бензина тече някъде 2 до 5 км. пътувах за работа и незнаех какво да правя така че не спирах по пътя откарах я до работата там стоя цял ден и вечерта когато я запалих не капна нито капка, закарахме я на канал гледахме я паля я давам газ нищо не се случва когато колата не работя няма теч. Маля ако някой е имал подобен проблем нека сподели каква може да е причината.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Вто 10 юли 2007 9:41

виж сондата тя се намира под дясната половина на седалката там ще видиш един черен капак с три видии отвии ги и там е сондата с маркучите които отиват отдолу към тръбичките т ам може да са опуснали а купето не мирише ли на бенз ако мирише са маркучите или сондата оттам до тръбите отдолу

keri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот keri » Вто 10 юли 2007 10:29

Под това капаче гледахме всичко изглежда наред и не личи да е текло гориво. Връзките са здрави това което се вижда от маркучите също. Когато тече в купето мирише на гориво макар и слабо.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Вто 10 юли 2007 10:50

а усещаш ли да губи гориво по стрелката ако не тогава е макуча от дросела към активния въглен тои обира бенз пари и работи само на контакт защото е с датчик и началото на контакт лъже че тече сменяш го и решавааш проблема при мен оттам като запаля колата за около 10мин миришеше на бенз и след това изчезва излезе този маркуч спукан

keri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот keri » Вто 10 юли 2007 11:18

Не усещам по стрелката да губи гориво, просто го виждам как тече и оставя диря след колата, но не винаги за три месеца само два пъти, като първия път колата я изкарвахме от един двор вървеше на заден измина около 5 метра докъто се усетим какво става спрях взехме да гледаме отдолу и вече беше спряло да тече и повече не капна, около две седмици по-късно това отново се повтори но вече доста по-продължително тече, само че бях сама и не можах да видя нищо. След кратък престой отново спря да тече и от тогава не тече. Втория път беше преди три дни. Между двата случая е карана без да има теч.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Вто 10 юли 2007 11:21

мистерия :roll: :roll:

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Вто 10 юли 2007 11:33

а когато тече какво е нивото на горивото :?: като е по - пълен резервоара ли тече :?: щото имах такъв проблем с транспортера на баща ми :wink: оказа се един маркуч на отдушника :wink: беше спукан :wink: като сипе повече гориво (над 10 литра) и почва да тече :wink: при теб като си връщала назад горивото отива от едната страна на резервоара(в случая предната) и почва да тече :arrow: съветвам те да свалиш резервоара и да огледаш маркучите

keri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот keri » Вто 10 юли 2007 11:46

Мисля че не зависи от нивото на гориво в резервоара защото скоро пълних резервоара до горе с идеята да засичам разхода и нямаше никакъв теч сега ми стои горивото на първата чертичка над червеното и имаше теч. Баща ми вчера е ходил в един сервиз да говори за колата и те му казали че нямат идея но да я откараме когато тече, само че тя не тече по всяко време или когато аз искам, а няма и гаранция че докато я откарам до сервеза няма да е спрял теча. А дали губи гориво не мога да преценя защото в крайна сметка това ми се е случило само два пъти и втория път когато тече повече не мисля че е изтекло повече от литър два. От тогава съм я паркирала и не смея да я карам.

Потребителски аватар
saa27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saa27 » Вто 10 юли 2007 14:48

Колега запали колата , лягаш под нея и виждаш от къде тече. Прегледай бензинопроводите от резервоара до двигателя и също така и около бензиновия филтър-намира се в задна горна част на резервоара.

Потребителски аватар
vladko_g40
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Вто 10 юли 2007 14:57

keri е колежка :wink: , едва ли ще легне да гледа отдолу под колата :lol: :lol: :lol: пък знам ли - може и да легне :roll:

keri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот keri » Вто 10 юли 2007 15:05

Колеги, както вече писах гледахме я отдолу колата, лошото е че не винаги тече, по резервоара има следи от теч, който идва някъде от горе т.е. между резервоара и купето, но проблема е че тече когато си иска. Качвахме я на канал и многократно палихме колата подавахме газ, гасихме я отново палихме и нищо защо така. Каква може да е причината че веднъж да тече, а след това извесно време няма теч.

Потребителски аватар
vladko_g40
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Вто 10 юли 2007 15:14

причината може и леко спукан маркуч да е - без да се свали резервоара няма как да видите :wink: сваляйте и вижте за какво иде реч :wink: не е толкова сложно :D

Потребителски аватар
saa27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saa27 » Вто 10 юли 2007 16:31

keri написа: по резервоара има следи от теч, който идва някъде от горе т.е. между резервоара и купето
Eми по следите и ако се наложи сваляте резервоара и проверявате бензинопроводите. :wink:

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Вто 10 юли 2007 22:09

saa27 написа:
keri написа: по резервоара има следи от теч, който идва някъде от горе т.е. между резервоара и купето
Eми по следите и ако се наложи сваляте резервоара и проверявате бензинопроводите. :wink:

Друг начин няма

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 10 юли 2007 23:24

Да няма някоя хлабава скоба по горивната магистрала или за излишното или за входящото гориво и като се размести (тръсне) да просълзява :idea:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”