Съвет за първоначален сервиз на ПОЛО

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
didkodidko
Автомобил:
Двигател:

Съвет за първоначален сервиз на ПОЛО

Мнениеот didkodidko » Сря 25 юли 2007 16:28

Здрасти на всички поло маняци :) Днес си купих ПОЛО 1.4 пълна инжекция 96 ноември с AEX двигател 4+1 врати. Навъртях първите 60км и сам в общи линии много доволен от колата. Искам да попитам какви са основните консумативи и части който е хубаво да смениш като си купиш поло и къде е най- хубаво да отида да си ги сменя и колко долу горе ще струва, но без сакар ауто че ги мразя от старото (ново 2006) ми служебно поло дето ми сменяха маслото и филтрите 4 ри дни. Искам и да попитам кои са най- честите дефекти които дава поло. И имам един проблем които незнам дали е проблем но така го чувствам и той е че сякаш първа скорост влиза малко трудно.

пп: Знам че подобни теми са коментирани в други постове но моля обърнете ми внимание като новак които се нуждае от помощ. :) Благодаря ви предварително

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 25 юли 2007 17:48

:welcomee
Уцелил си марката :wink:
Проблем са главно скоростните кутии и дроселовите клапи.
Ходи да видат състоянието и нивото на маслото в скоростите.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 25 юли 2007 17:57

То първите смени са ясни-ангренаж,масло,филтри(сигурно вече си ги сменил)Нивото на антифриза и състоянието на охл.система.По-късно свещи,кабели.Виж също спирачните маркучи за напуквания,дискове(барабани),накладки...Виж също дот на гумите-ако са много възрастни помисли за смяна(въпреки че имат грайфер).Ако си ги направил тези неща...все едно не съм пускал тоя пост :D :D .
Като я покараш повече-тя самата кола ще ти покаже какво да сменяш :D

:welcome_to_group

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 25 юли 2007 18:00

Първо се учим да търсим във форума :idea:иначе добре дошъл.

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=19195

Потребителски аватар
didkodidko
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот didkodidko » Чет 26 юли 2007 8:24

Еееее благодаря много. Още малко питания че..... Моля да ми кажете каква марка масло за двигател и каква марка масло за скоростна кутия да си купя и долу горе каква марка филтри че и тях не сам ги сменил а пук незнам какви да взема, ако пък ми препоръчате и магазин от които мога да си ги взема всичките консумативи на долу горе нормални цени, цена няма да имате.
Аааа и какъв вид да е маслото (аз сам чул че замоя двигател е 40 w 10 така ли е?)

Доста питам ама тва е щото още нищо не знам :) :)

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Чет 26 юли 2007 20:44

Доскоро имаше много теми за маслата-потърси и си направи изводи....Намери си и някаква програма за компа примерно AUTODATA,-това е сервизна програма в която пише (на английски) много неща.По всички тракери е качена барабар с крака ръце..
Там още пише какво масло,колко литра -абе всичко за което се сетиш.
Моля те потърси във форума преди да пускаш въпроси на които може би е отговорено в предни дискусии.Нека да опитаме да спазваме ПРАВИЛАТА на този прекрасен форум

:!: :!:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”